NADAHNJUJU ČITAV NAŠ NAROD: Bojan Suđić o nagradi "Večernjih novosti"

S.V. -D.B.M.

14. 02. 2024. u 14:51

U današnjem umnogome dehumanizovanom svetu, žiri za dodelu nagrada za najplemenitiji podvig koja traje 60 godina sve više dobija na važnosti. Dirigent Bojan Suđić je iz tog razloga učešće u žiriju shvatio kao veliku čast.

НАДАХЊУЈУ ЧИТАВ НАШ НАРОД: Бојан Суђић о награди Вечерњих новости

Bojan Suđić, Foto Z. Jovanović

- Drago mi je da sam deo tima koji prepoznaje nešto najplemenitije i daje određene poruke društvu koje su to vrednosti koje treba da prepoznajemo u nama, a ne samo one materijalne koje se uglavnom neguju - izjavio je Suđić koji je prvi put učestvovao u izboru dobitnika zlatnih i srebrnih plaketa. - Ono što prevazilazi samu prazninu ljudskog postojanja su ovi dobitnici koji su često prevazišli i sam naziv ove nagrade, jer plemenitost je divna osobina, a mi imamo na listi prave heroje. Ti heroji su oni koji treba da nadahnjuju čitav narod i mnoge druge da krenu njihovim stopama jer se oni koji nešto dobro urade kod nas osećaju usamljenima, da to nije poželjan način ponašanja i da ih drugi tretiraju kao čudake ukoliko osećaju da drugom treba priskočiti u pomoć, da se treba žrtvovati. Upravo je lična žrtva ono što dašanje vreme sve manje prepoznaje, a na tome je izgrađena čitava civilizacija, to je uslov opstanka ljudskog roda, identiteta, svega na čemu se temeljimo mi danas.

BONUS VIDEO - TAMARA DEO JETRE DALA KOLEGI: Žiri "Večernjih novosti" izabrao dobitnike plaketa za 2023.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!