MI KRNIĆI PRAVIMO TIM ZA OI: Zrenjaninka koja živi u selu Konak sa mužem i troje dece i tri bebe u stomaku, u šali, najavljuje

B. Grujić

30. 07. 2024. u 17:13

DA se o mom životu pravi film, ili barem strip, ako ne glavnu, valjda bih zaslužila bar neku epizodnu ulogu.

МИ КРНИЋИ  ПРАВИМО ТИМ ЗА ОИ: Зрењанинка која живи у селу Конак са мужем и троје деце и три бебе у стомаку, у шали, најављује

Foto B. Grujić i Privatna arhiva

Ovako, u šali, Balaševićevim stihom, dočekuje reportera "Novosti" u svom porodičnom domu, u selu Konak, u srednjobanatskoj opštini Sečanj, pedesetak kilometara udaljenog od Zrenjanina, tridesetčetvorogodišnja Jelena Krnić.

Oduševljena što će se priča o šest njenih malih glavnih junaka i njoj, kako kaže, kao epizodisti, prvi put, posle nekoliko izveštaja na "portalima" pojaviti i u jednoj dnevnoj novini i to ni manje, ni više nego u "Večernjim novostima", Jelena, majka troje dece, desetogodišnjeg Dušana i četiri godine mlađih bliznakinja Anđelije i Stefanije, u stomaku nosi još tri bebe i ponosno se diči oreolom jedne od najsrećnijih žena i majki na svetu.

- Krnići su divni, ljudi iz naroda, kako se kaže, srdačni i uvek spremni da se nađu, pripomognu, tako da će i vaša priča sigurno dobiti bar još neku notu ekskluzivnosti - poručila je komšinica iz ulice u kojoj, u malom selu Konak, živi srećna i berićetna porodica Krnić.

- Možda i nisam želela baš ovoliku medijsku pompu, ali eto desilo se - iskrena je Jelena, koju smo zatekli u lepo uređenom dvorištu porodične kuće Krnića, gde su "Novosti" neizostavna sekvenca svakog jutra i prve zajedničke kafe.

Funkcionišu, uz osmeh, strpljenje i lepu reč, svi na okupu i zajedničkim snagama.

Jelenin vršnjak i već deceniju bračni partner, Miloš, ne krije da mu pored svakodnevnih napornih letnjih radova u polju, i te kako prija priča o njegovoj predivnoj supruzi, koja je za njega, kako kaže, heroj i ikona.

- Ma tako je, dok su glavni junaci, triling naših malih asova, na moru sa babom i dedom - uz osmeh koji joj ne silazi sa lica - kaže Jelena. - Eto nema te sreće da ih lično upoznate i sa njima zavirite u samo njihov jedinstveni svet mašte, avantura i sreće, ali daće Bog, biće prilike uskoro, za koji mesec, kada tri male duše, još stomaku, prvi put ugledaju i osete dah života.

Krnići se bave poljoprivredom, ratarstvo im je primarna grana i Miloš je uz oca Slavišu, udarna snaga tima, u kojem se dobro snalaze i svoje zapaženo mesto imaju baka Mira, ali i Jelena, koja uz sve poslove u kući i oko dece, ne izostaje kada su veliki sezonski radovi u polju.

- Nakon naše divne i romantične veze, zaljubljena i sa istim zanosom koji me drži do dana današnjeg, udala sam se i došla ovde u Konak da živim i iskreno nikada se više ne bih vratila u grad - nastavlja Jelena, koja je do venčanja sa roditeljima i bratom živela u zrenjaninskom naselju Gradnulica.

Na svet je prvo donela Dušana, koji će u četvrti razred osnovne škole u Konaku i 1. novembra napuniće deset godina, pa ako igra sudbine tako promeša karte sreće, možda se i ostvari njegova velika, ali i želja svih u porodici Krnić, da se Milutin, Radmila i Bogdan ili Bogdana rode baš na taj dan.

- To bi bila jagoda i najlepši ukras na rođendanskoj torti - dodaje Jelena, uz obrazloženje da su imena za dve bebe odavno određena, a da deca zdušno navijaju da treća beba ipak bude Bogdan i da odnos devojčice - dečaci u familiji bude tri prema tri.

- Malo sam i uzbuđena, večeras idem na pregled kod doktora koji mi vodi trudnoću, baš kao što je bilo i u slučaju kada sam na svet donela bliznakinje, saznaću konačno pol sve tri bebe, a volela bih da se želja moje dece ostvari.

Termin porođaja takođe još nije preciziran, prva nedelja novembra je optimalna i po predviđanju lekara, sve će biti lakše nakon oktobra, kada uđe u deveti mesec trudnoće.

- Striktno se pridržavam svih saveta, mada iskrena da budem, bez većih problema podnosim trudnoću, krećem se, jutros sam već bila u Zrenjaninu, obavila kupovinu, a opet ću uveče kod doktora na ultrazvuk - zaključuje naša ljubazna domaćica. Za sledeću Olimpijadu, imamo porodični mali košarkaški tim, petorku, sa jednom izmenom - u šali dodaje na kraju, ali i napomenu da bi volela da joj se deca bave sportom.

Bog je hteo da nosim trojke

JELENA i Miloš Krnić nakon tri deteta silno su želeli i četvrto. Jelena je zatrudnela, ali je oko Nove godine imala spontani pobačaj. Tuga je za kratko zagospodarila njihovim domom, ali je ubrzo sreća pobedila - stigla je vest da je Jelena ponovo trudna i da nosi trojke.

- Bog je tako hteo - govore nam Jelena i Miloš.

Dvorište puno sreće i radosti

- KOD nas je tako svaki dan, uvek puna kuća, a kada se deca vrate, u četvrtak svi zajedno idemo na aerodrom u Beograd. Iz Nemačke nam stiže Miloševa rođena sestra, sa svojom porodicom, dečja graja i igra do mile vilje, opet će gospodariti dvorištem. E, to je naša snaga, to nam daje energiju - iskrena je Jelena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POSLE MEČA NAŠAO PROVOKATORA! Evo šta je Novak učinio kada se završio derbi sa Nadalom na Olimpijskim igrama!