STRELJALA I HRISTA I BOGORODICU: Objava Sanije Ameti uzburkala javnost ne samo u Švajcarskoj

Boris Subašić

10. 09. 2024. u 09:52

Strastveno je gađala glavu Bogomladenca: 10 metaka u lice, tri u gornji deo lobanje i dva u oreol. Cinično je i podrugljivo i njeno izvinjenje da nije obraćala pažnju na sadržaj slika.

СТРЕЉАЛА И ХРИСТА И БОГОРОДИЦУ: Објава Саније Амети узбуркала јавност не само у Швајцарској

mreza X, printscreen, vikipedia


 

ŠTA je zaista gađala pravnica Sanija Ameti, švajcarski političar, advokat i marketinški konsultant, i visoki funkcioner Liberalno zelene partije, kada je pucala u ikonu Bogorodice sa malim Hristom u naručju, a zatim se tim anticivilizacijskim činom pohvalila na "Instagramu"? Šta je poruka njene kompozicije fotografija koja prikazuje mladu ženu u crnom sa uperenim pištoljem i lica Marije i Isusa, u krupnom planu, izrešetana preciznom paljbom?

mreza X, printscreen, vikipedia

Sanija Ameti promovisala se kao ikona islamista

"Instagram" je u ovom slučaju zaboravio sopstvena stroga pravila o "govoru mržnje", a "izvinjenje" Ametijeve zbog objave je cinično i podrugljivo: "Kao šablon za snimanje na 10 metara, bili su mi potrebni motivi koji su bili dovoljno vidljivi. Pri ruci sam imala samo Koller katalog, koji je bio dovoljno velik. Nisam obraćala pažnju na sadržaj slika. To nije bilo u redu. Zaista mi je žao ako sam nekoga povredila!"

Dakle, Sanija Ameti kaže da je sama postavila veliku fotografiju-ikonu iz umetničkog kataloga kao metu, a da nije videla šta je na njoj. Iz objave je očigledno i da je angažovala nekog da je fotografiše u agresivnoj pozi. Zatim je pored nje postavila snimak Bogorodice koja je primila dva projektila u srce, jedan između očiju i po jedan u svaku jagodicu. Ali, Ametijeva je bila strastvenija u gađanju male glave Bogomladenca: on je 10 metaka primio u lice, tri u gornji deo lobanje i dva u oreol.

mreza X, printscreen, vikipedia

"Streljanje" Bogorodice i Hrista je nedvosmislen poziv na džihad

Ova objava je uvreda i za hrišćane i za muslimanske vernike koji Isusa i Mariju poštuju kao proroka Isu i njegovu majku Merjem. Svekom ko poznaje metode rada organizacija "političkog islama" jasno mu je da je ovo poziv na džihad koji islamisti vode protiv hrišćana, a još više protiv onih muslimana koji nisu njihovi sledbenici. Sanija Ameti se objavom na "Instagramu" promovisala kao ikona islamista, majstora mimikrije koji vešto koriste slabosti evropskih pravnih sistema. Ova poruka, promišljen marketinški trik usmeren je ne toliko ka migrantima iz islamskih zemalja pobeglim od islamizma koji u njima vlada, već ka njihovim potomcima. Bezbednosni stručnjaci ukazuju da su policiji često vezane ruke u suzbijanju ove opasnosti, jer zakonodavcima nije palo na um da će neko zloupotrebiti pravo na slobodu izražavanja za širenje rasne, verske i nacionalne mržnje.

Upravo je to "levičarka" i "borac za prava islamskih imigranata" Sanija Ameti uradila streljanjem Bogorodice i Hrista, šaljući poruku islamistima "ne mogu nam ništa, jer nas štite njihovi glupi zakoni". Baš se ona 2022. izborila za zaustavljanje usvajanja novog zakona u borbi protiv terorizma u Švajcarskoj, tvrdeći da je on smišljen da bi bio zloupotrebljen protiv muslimana. Na švajcarske medije koji su tada upozoravali da je Ametijeva manpulativna i izuzetno vešta u samopromociji, "leftardski" politički i medijski mejnstrim sručio je drvlje i kamenje. Sada se Ametijeve brže-bolje odriče i Liberalno zelena partija, ali šteta je već učinjena.

mreza X, printscreen, vikipedia

Konzervativni švajcarski mediji su upozoravali da je Sanija Ameti vešt manipulator

Ko je zaista ta mlada žena koja se u prištinskom izdanju novine "Bota sot" (u vreme Jugoslavije osnovana kao glasilo separatističke albanske dijaspore u Švajcarskoj) ranije predstavila kao Albanka sa Kosova rođena 1992. i čiji su roditelji 1995. morali da pobegnu od srpskog terora? Zašto ona sada u švajcarskim medijima demantuje albansko poreklo, već samo potvrđuje da ima rodbinu na Kosovu, kod koje često odlazi? Zašto su njeni roditelji "kao muslimani" navodno morali da pobegnu od "srpskih agresora" iz BiH 1995. kada je rat u toj bivšoj jugoslovenskoj republici bio završen?

Ametijeva u javnosti ponavlja patetičnu priču o životu njene porodice u izbegličkom kontejneru, ali podaci iz zvanične biografije ukazuju da nije živela oskudno, niti je bila diskriminisana. Ona je 2011. završila srednju Kantonalnu školu u Cirihu, a zatim nastavila da studira pravo na Univerzitetu u Cirihu od 2011. do 2018. a doktorske studije o sajber bezbednosti pohađala je na Univerzitetu u Bernu.

Koga bi ugrozilo otkriće stvarnog identiteta i motiva Sanije koja je uvredljivim napadima na protivnike stekla kultni stus među "leftardima" i munjevito se popela u vrh rukovodstva Liberalne zelene partije Kantona Cirih? Da li bi to kompromitovalo moćnike albanske dijaspore u ovoj zemlji i njihove koruptivne šeme, a reč je o istim ljudima koji su imali veliku ulogu u organizovanju i finansiranju terorizma na Kosovu i Metohiji?

OPTUŽILA DOMAĆINE 2022.

SANIJA Ameti je 2022. uzburkala švajcarsku javnost optužbom na račun svojih domaćina da je bila diskriminisana:

- Odrastajući kao izbeglica, bila sam impresionirana kako su bivše izbeglice iz Albanije, Kosova, Bosne i drugih balkanskih zemalja u Švajcarskoj bile diskriminisane od desničarskih partija, iako su postale važan deo švajcarskog društva. Oni još nisu zastupljeni u parlamentu pa se niko ne bori za njihova prava i jednakost. Bavim se politikom jer želim da ohrabrim i druge imigrante da se uključe u nju i ojačaju svoju zastupljenost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSKUPLJI POKLON KOJI JE TITO DOBIO: Poslao ga je predsednik Amerike lično, a doneli astronauti sa Meseca (FOTO)