POKUŠAO DA UBIJE 10 OSOBA! Renato Marjanović (32) optužen zbog rešetanja kafića "4WD" u Prijedoru

O. MATAVULj

10. 06. 2021. u 07:13

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Prijedoru podiglo je optužnicu protiv Renata Marjanovića (32) iz tog grada kojom se tereti za pokušaj teškog ubistva više osoba u kafe baru "4WD", i nedozvoljeno posedovanje oružja.

ПОКУШАО ДА УБИЈЕ 10 ОСОБА! Ренато Марјановић (32) оптужен због решетања кафића 4WD у Приједору

Foto Info Prijedor

Marjanović se tereti da je 6. marta ove godine iz automobila "opel korsa" izrešetao kafić u Ulici Slavka Rodića, u kojem se nalazilo više osoba. Ispalio je 29 metaka iz automatske puške M-70, kalibra 7,62 mm. Od toga je osam projektila pogodilo unutrašnjost objekta, a neki su leteli u visini glava gostiju i pukom srećom niko nije pogođen.

OPTUŽEN Renato Marjanović, Foto Fejsbuk

U optužnici se navodi da se zločin dogodio oko 20.20. Motiv oružanog napada bila je Marjanovićeva svađa sa Draženkom Bilbijom, Draganom Rodićem i Gordanom Mrđa, koja se odigrala u i ispred kafe bara "4WD". Nakon svađe Marjanović je "korsom" došao do kafića i sa vozačevog sedišta otvorio vatru u nameri da, kako se navodi u opužnici, ubije Bilbiju, Rodića i Mrđu, kao i Slobodana Šarengaću, Radislava Matijaša, Merimu Kaurin, Jelenu Mirčić, Dragana Dragojevića, Đorđa Starčevića i Nikolinu Balaban, koji su se nalazili u kafiću.

- Znajući da se navedena lica nalaze u objektu, Marjanović je iz automatske puške M-70 ispalio 29 hitaca u vrata i izlog objekta. Osam metaka završilo je u unutrašnjosti objekta pa je optuženi, smatrajući da je navedene osobe lišio života pobegao - navodi se u optužnici.

Marjanović je posle zločina umakao u Banjaluku, gde je dva dana kasnije uhapšen. Osim pokušaja ubistva više osoba, na teret mu se stavlja i nedozvoljen promet oružja, jer je nelegalno posedovao pušku iz koje je pucao.

MALTRETIRAO SUGRAĐANE

RENATO Marjanović u žižu javosti je dospeo u martu 2019. kada je na otpadu sekundarnih sirovina maltretirao sugrađanina bošnjačke nacionalnosti, koga je uz pretnje i udarce naterao da s prikolice skine nalepnicu sa grbom BiH. Snimak torture objavio je na svom fejsbuk-profilu nakon čega je uhapšen zbog izazivanja nasilja i mržnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!