OPTUŽENI BACILI VEŠ? Suđenje kriminalističkim tehničarima u slučaju "Dragičević"

O. M.

18. 06. 2021. u 08:38

Siniša Kojdić, kriminalistički inspektor, izjavio je u Osnovnom sudu u Banjaluci da ne zna kako su iz dokaza nestale gaće Davida Dragičevića, ali je ostao pri izjavi iz istrage u kojoj je naveo da mu je Zoran Bošnjak u razgovoru rekao da su on i Mikica Marijanac gaće bacili.

ОПТУЖЕНИ БАЦИЛИ ВЕШ? Суђење криминалистичким техничарима у случају Драгичевић

Foto PDZ

Marijancu i Bošnjaku se sudi za sprečavanje dokazivanja u predmetu ubistva Dragičevića, a Kojdić je saslušan kao svedok tužilaštva. Tvrdi da je za nestanak veša saznao mesecima kasnije. Odmah je, kaže, pitao Bošnjaka i Marijanca gde su gaće ali, kako kaže, odgovor nije dobio. Tužilac Dalibor Vrećo predočio mu je iskaz od 31. avgusta 2018. godine. U tom iskazu Kojdić navodi da mu je Bošnjak odgovorio da su on i Mikica bacili gaće i to nakon što su pitali Kojdića šta da rade s njima, da bi im on na to odgovorio: "J...š gaće, svi znaju da je imao gaće."

- Sada se ne toga ne sećam, ali ostajem kod te izjave. Tada sam se bolje sećao tih događaja - rekao je Kojdić.

Na pitanje Damira Alagića, Bošnjakovog advokata, Kojdić je potvrdio da je veš evidentirao u svojoj službenoj zabelešci koju je sačinio koristeći se popisom koji je sačinio Bošnjak.

Nestanak ovog odevnog predmeta 24. maja 2018. otkrila je veštak Veselka Bjelaković kada je otvarala vreće s dokazima.

- Utvrdila sam da nedostaju muške gaće. Jedan omot nam nije dostavljen. Te kese, tog paketa nije bilo - rekla je Bjelakovićeva.

Odbrana je ukazala da su dokazi pre veštačenja otvarani u policijskom depou 4. i 18. maja, što veštaku nije bilo poznato.

- Sve što sam dobila bilo je zapakovano - kaže Bjelakovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak