SPASAVAO SAM ŽIVU GLAVU: Pilot LJubiša se juče srušio sa jedrilicom kod Prijedora, otkriva detalje nesreće

Novosti online

23. 06. 2021. u 18:15

PRIJEDORČANIN E.K. (53) lakše je povređen u utorak prilikom prizemljenja jedrilice u Prijedoru, u kojoj je on bio saputnik.

СПАСАВАО САМ ЖИВУ ГЛАВУ: Пилот Љубиша се јуче срушио са једрилицом код Приједора, открива детаље несреће

Foto: SRNA

Avionu Aero-kluba "Prijedor" u utorak je delimično otkazao motor, nakon čega je Ljubiša Aramanda (46), koji je pilotirao jedrilicom koju je avion vukao, uspeo da je spusti u baštu. On je prošao bez povreda, dok je E.K. lakše povređen.

Prethodno je i avion bezbedno sletio, tako da je sve završeno bez težih posledica.

- Došlo je do delimičnog otkazivanja motora na avionu. Ja sam bio u jedrilici i avion me otkačio. Primenio sam mere vanrednih postupaka, što bi se reklo, spasavao sam živu glavu i u tome uspeo – ispričao je Aramanda za medije.

Prema njegovim rečima, u momentima kad se sve dešavalo jedrilica nije imala ni potrebnu brzinu ni visinu, koja je iznosila oko 20 metara.

- Primenio sam vanredne postupke; nisam udario u kuću, nego smo pali u kukuruze. U ovakvim situacijama je bolje kad ste na većim visinama, jer bi ste se uspeli vratiti na aerodrom – pojasnio je Aramanda.

Let je bio dogovoren nakon što je E.K. iskazao želju da ide na obuku za letenje jedrilicom, pa su se vinuli u visine kako bi odlučio hoće li ići ili ne na obuku.

- On, na sreću, ima lakšu povredu - rekao je Aramanda.

Tokom ovog incidenta jedrilica je, usled vanterenskog sletanja, uništena, ali svi se slažu da je najvažnije da nije bilo žrtava.

U policiji je potvrđeno da su o svemu obavestili Direkciju za civilno vazduhoplovstvo BiH, te da će biti formirana komisija kako bi se utvrdio tačan uzrok nezgode.

- U nezgodi je lakše povređena jedna osoba, koje je nakon ukazane lekarske pomoći puštena kući – pojasnili su u policiji.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!