SUĐENJE GORANU BIJELCU U TESLIĆU: Negirao krivicu za nesreću u kojoj je stradala porodica Livnjak

O.M.

13. 07. 2021. u 13:29

GORAN BIJELAC (21) iz Teslića negirao je krivicu po optužnici za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli supružnici Zoran (45) i Svjetlana Livnjak (37), njihova kćerka Dragana (19), dok je mlađa Sofija (4) zadobila teške povrede.

СУЂЕЊЕ ГОРАНУ БИЈЕЛЦУ У ТЕСЛИЋУ: Негирао кривицу за несрећу у којој је страдала породица Ливњак

Foto: Avaz

Goran Bijelac je krivicu negirao pred sudijom za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Tesliću.

- Na održanom ročištu za izjašnjenje o krivici optuženi se izjasnio da nije kriv za krivično đelo za koje je optužen - rekla je portparol Osnovnog suda u Tesliću Suzana Bajbić Borić.

Optužnicom Bijelac se tereti za krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja koje je, prema pravnoj kvalifikaciji, počinjeno iz nehata i preti mu kazna od jedne do osam godina zatvora.

- Optuženi se tereti da se, kao učesnik u saobraćaju, nije pridržavao saobraćajnih propisa i time ugrozio ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost živote ljudi, pa je usled toga nastupila smrt tri osobe - navodi se u optužnici.

Tragedija, posle koje je dvoje dece ostalo siročad, dogodila se 15. avgusta prošle godine u Buletiću, na putu Kotor Varoš - Teslić. Inače, optuženi u vreme nesreće nije imao vozačku dozvolu, koja mu je oduzeta na dva meseca jer je uhvaćen u prebrzoj vožnji.

Prema nezvaničnim informacijama do nesreće je došlo kada je Bijelac, vozeći "audi A6" prešao u levu saobraćajnu traku i sudario se sa "fijat mareom", kojom je upravljao Zoran Livnjak. Od siline udara Svjetlana i Dragana Livnjak su na mestu ostale mrtve, dok su Zoran i Sofija prevezeni u bolnicu. Zoran je posle 10 dana podlegao od teških povreda glave. Teške povrede glave imala je i Sofija koja se posle dugo vremena oporavila i živi u domaćinstvu svog strica Gorana Livnjaka, zajedno s bratom Draganom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!