UBICA PRIZNAO ZLOČIN: Dragan Ševo osuđen zbog ubistva monaha Stefana, evo koliko godina će provesti u zatvoru

O.M.

16. 07. 2021. u 16:32

DRAGAN Ševo (41) osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 18 godina zatvora zbog teškog ubistva monaha Stefana Ačića, koga je izbo nožem u konaku manastira Glogovac kod Šipova.

УБИЦА ПРИЗНАО ЗЛОЧИН: Драган Шево осуђен због убиства монаха Стефана, ево колико година ће провести у затвору

Foto: P.U.R.S.

Presudu je izrekao predsednik sudskog veća Dragan Uletilović nakon što je prihvaćen sporazum o priznanju krivice koji je Ševo sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci, odričući se prava na suđenje i žalbu. Zločin se dogodio 7. decembra prošle godine, a počinjen je iz koristoljublja, budući da je optuženi iz manastira ukrao oko 1.300 KM od priloga vernika.

U presudi se navodi da je Ševu oko 18.30 do manastira dovezao N. P., ne znajući šta je ubica planirao. Ševo je monaha odranije poznavao i želeo je od njega da posudi novac za kiriju.

Stefan ga je domaćinski dočekao i servirao mu posnu večeru. Kada je Ševo zatražio pozajmicu, monah je odgovorio da mu on ne sme davati novac.

Za stolom, za kojim su sedeli, nalazila se kesa s novcem. Ševo je u jednom trenutku ustao do stola i otišao do kuhinje, iza leđa monahu. Kako bi se dokopao novca iz džepa je izvadio preklopni nož, sa oštricom dugačkom osam centimetara. I monah je krenuo da ustaje, a Ševo ga je dva puta snažno ubo nožem u desnu stranu grudnog koša, probivši grudnu kost.

Sa stola je uzeo kesu u kojoj se nalazilo 566 KM, 59 evra, 37 kuna i 10 dinara.

Od ranjenog monaha zahtevao je još novca, pa su otišli u sobu na spratu konaka. Tu je ukrao još 510 KM i 110 evra.

Ubica je pobegao, a monaha je zaključao u sobi i odneo ključ. Usled masivnog iskrvarenja monah Stefan je preminuo u 20.15.

Prethodno je uspeo da nazove drugog monaha, kome je rekao da ga je "Dragan ubo nožem", što je pomoglo u otkrivanju ubice. Ševo se dva dana krio u motelu "Nana" u Banjaluci, gde je lociran i uhapšen.

Prilikom hapšenja je sam sebe ubo nožem u grudi, ali se nije radilo o teškoj povredi.

IZJAVIO SAUČEŠĆE PORODICI

Nakon priznanja krivice Dragan Ševo je u sudnici izjavio saučešće porodici ubijenog monaha, navodeći da se kaje.

- Ne mogu vratiti vreme. Da mogu, to bih ispravio. Ali učinjeno je to što je učinjeno i iskreno žalim zbog svega - rekao je Ševo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!