USPEŠNE U SVIM OBLICIMA POSLOVANJA: Održan Drugi sajam ženskog preduzetništva RS (FOTO)

B.MILOŠEVIĆ

14. 10. 2021. u 21:07

U ETNO selu “Stanišići” u Bijeljini održana je Četvrta konferencija i Drugi sajam ženskog preduzetništva u Republici Srpskoj,koji je organizovala Privredna komora i Ministarstvo privrede RS, uz podršku džender centra Vlade RS i projekta “Figap dva”.

УСПЕШНЕ У СВИМ ОБЛИЦИМА ПОСЛОВАЊА: Одржан Други сајам женског предузетништва РС (ФОТО)

Foto: B. Milošević

Dragana Kokot, generalni sekretar Privredne komore RS, otvarajući sajam istakla je da je Privredna komora RS već otvorila Centar za digitalnu transformaciju, koji kroz različite projekte pruža podršku malim i srednjim preduzećima. Rajko Lajić, pomoćnik ministra u Ministarstvu privrede RS, istakao je da na Sajmu i konferenciji prisustvuje više od stotinu žena-preduzetnika, koje postižu odlične rezultate u svojim oblastima poslovanja.

- Promovišemo dobre poslovne primere iz svih delova Srpske. Vlada pomaže preduzetništvo i u teškim uslovima pandemije virusa korona. Žene su zastupljene u raznim oblastima,rade kao frizeri, krojači, uspešne su u turizmu, ugostiteljstvu, pa sve do proizvodnje hrane i zanatskih umetničkih radova - podsetio je Lajić.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je istakao da su sajmovi uvek dobra prilika za upoznavanje i razmenu iskustava i dobrih ideja,kao i za ugovaranje novih poslova.

- Grad Bijeljina ima preko 2.000 preduzetnika, i taj trend povećanja broja preduzetnika se nastavlja. Pomažemo preduzetnike kroz program samozapošljavanja, i kroz stvaranje dobre startne osnove za razvoj preduzetničke delatnosti - rekao je Petrović.

Na sajmu ženskog preduzetništva,svoje proizvode je izložilo tridesetak vrednih žena iz Srbije i Republike Srpske, od Lopara preko Trebinja, Bileće, Banja Luke i Nevesinja do Bijeljine...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!