VELIKA SVOTA ZA PROJEKAT: Muzej Semberije dobija centralno grejanje

V. M.

13. 11. 2021. u 09:31

U MUZEJU Semberije u toku je postavljanje sistema za centralno grejanje, za šta je iz lokalne kase izdvojeno 62.000 konvertibilnih maraka.

ВЕЛИКА СВОТА ЗА ПРОЈЕКАТ: Музеј Семберије добија централно грејање

Foto: V. M.

Za rad dosadašnjeg kotla korišćeno je lož-ulje, a ceo sistem bio je star oko četrdeset godina i postojala je opasnost da ugrozi ne samo zgradu Muzeja i eksponate, nego i bezbednost zaposlenih i posetilaca.

Novi sistem za granje radiće po principu toplotnih pumpi, pa se procenjuje da će za greanje biti potrošeno znatno manje para nego do sada, a u Muzeju ističu da ne treba zanemariti ni ekološke koristi od promene energenta.

BONUS VIDEO: TAJNA DOBROG SIRA - Kako se, i od čega, pravi čabar?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!