OPASNO NAPUŠTANJE DIPLOMATSKE PRAKSE: Dodik oštro odgovorio britanskom ambasadoru u BiH, Fild pokazao odsustvo poštovanja

Srna

24. 01. 2022. u 15:46

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je blog britanskog ambasadora u BiH Metju Filda i sadržaj na njemu opasno napuštanje diplomatske prakse i odsustvo poštovanja spoljnog suvereniteta BiH.

ОПАСНО НАПУШТАЊЕ ДИПЛОМАТСКЕ ПРАКСЕ: Додик оштро одговорио британском амбасадору у БиХ, Филд показао одсуство поштовања

Foto V. Tripić

Na pitanje Srne da prokomentariše Fildov tekst objavljen na njegovom blogu u kojem je izneo niz optužbi na račun srpskog člana Predsedništva i Republike Srpske, Dodik je rekao da ambasador Fild samo potvrđuje njegovu tezu da je BiH poslednja kolonija Evrope u kojoj strane diplomate vode aktivnosti baš kao da su u svojoj državi.

- BiH je 26 godina njihov eksperiment i niko od njih nije odgovarao zašto taj eksperiment nije uspeo. Sve što čujemo od njih, a ne bi trebalo uopšte da se oglašavaju o unutrašnjim pitanjima BiH, jeste korupcija, i to naravno na srpskoj strani, istakao je Dodik.

Dodik je upitao kako onda nisu stale sve druge zemlje na svetu ako zemlja može da stane samo zbog korupcije.

- Ili je korupcija samo ovde, gde njihov predstavnik prima platu 25.000 evra mesečno, a porez ne plaća ni u svojoj ni u državi čiji je kolonijalni upravnik, naglasio je Dodik.

On je rekao da se slaže sa britanskim ambasadorom da u BiH mora doći kraj delovanju bez posledica i predložio da se može krenuti na primer od ovog bloga i odgovornosti ambasadora Filda za povredu suvereniteta BiH.

BONUS VIDEO: 

Inckov zakon - kraj Srpske ili raspad Bosne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili