NASTAVLJA TUĐMANOVIM STOPAMA: Oštre reakcije na izjavu hrvatskog predsednika Milanovića da je RS trebalo vojno uništiti

S. M.

26. 01. 2022. u 09:04

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u utorak da je Republika Srpska "trebalo da bude vojno uništena", a da Milorad Dodik širi etničku mržnju, ali i da od njega "ima mnogo gorih".

НАСТАВЉА ТУЂМАНОВИМ СТОПАМА: Оштре реакције на изјаву хрватског председника Милановића да је РС требало војно уништити

Milanović i Dodik

- Proslava dana RS je najgore mogući izabrani datum, nakon njega su usledili grozni zločini, i to slaviti kao sveto začeće jedne paradržave je politički nemoralno. RS je nastala u Dejtonu, to je potpisao i Tuđman, i ja to akceptiram, i to je sve - rekao je Milanović.

Ova njegova poruka naišla je na žestoke osude u RS. Profesor Pravnog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo Radomir Lukić i najmlađi član srpske delegacije u Dejtonu kaže, za "Novosti", da su to poruke mržnje.

- Milanovićeve izjave su logične ako se zna da su poruke Franje Tuđmana i njegove kamarile bile da je Hrvatska prodisala punim plućima kada su proterali Srbe iz Hrvatske.

Lukić ističe da je RS nastala kao čin zaštite i samooslobođenja srpskog naroda.

- Nastala je da se zaštite od hrvatske agresije na srpske krajeve u BiH.

Nenad Stevandić, šef Srpskog kluba u Parlamentu BiH, i predsednik Ujedinjene Srpske, kaže, za "Novosti", da se Milanović bavi koketiranjem sa vlastitim političkim imidžom i u strahu je da ga ne optuže kako je previše liberalan prema Srbima, pa ima potrebu da popravlja ratnohuškački svoje neodređene izjave prema našem narodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024