DODIK PORUČIO: Komšićevo obraćanje je u funkciji zbunjivanja evropske i svetske javnosti

Tanjug

26. 01. 2022. u 10:56

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da obraćanje Željka Komšića Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nije usaglašeno na Predsedništvu BiH i ono ne odražava stav BiH, već lični politički stav čoveka koji je, kako je naveo, uzurpirao i mesto na kojem se nalazi.

ДОДИК ПОРУЧИО: Комшићево обраћање је у функцији збуњивања европске и светске јавности

Foto D. Pozderović

Komšićevo obraćanje, ističe Dodik, parlamentu Saveta Evrope sadrži niz neistina, paušalnih ocena i netačnih kvalifikacija, i u funkciji je zbunjivanja evropske i svetske javnosti.

- Sam Dejtonski sporazum je rat u BiH okvalifikovao kao tragičan sukob, a Komšić je zaboravio da pomene da su sve anekse sporazuma potpisale i Republika Srpska i FBiH. Konstitutivnost naroda, protiv koje se Komšić konstantno zalaže, deo je Ustava BiH i tako će ostati sve dok se u BiH ne dogovorimo drugačije - rekao je Dodik u izjavi za Srnu.

Ocenio je da ovakvi izleti člana Predsedništva, kojima je Komšić sklon, dodatno urušavaju i Ustav BiH, ali i poverenje koje je na minimumu u proteklih 26 godina.

Komšić, koji u Predsedništvu BiH zastupa Hrvate, a izabran je glasovima Bošnjaka, u obraćanju Parlamentarnoj skupštini SE u utorak založio se za jednakost svakog građanina BiH i izmenu političkog sistema zemlje, a govorio je i o izmeni Ustava i Izbornog zakona BiH.

BONUS VIDEO - Modernizacija i rekonstrukcija železničkog saobraćaja nastavljaju se ubrzanim tempom i u ovoj godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)