ZBOG POVREDE GLAVE PAO U KOMU: Planinari sa Pala organizuju pohod kako bi pomogli Milošu

M. REGOJE

10. 02. 2023. u 14:38

PLANINARSKO društvo "Javorina" iz Pala organizuje humanitarni pohod na Romaniju u subotu, 11. februara, kako bi pomogli u prikupljanju sredstava za lečenje Miloša Božovića.

ЗБОГ ПОВРЕДЕ ГЛАВЕ ПАО У КОМУ: Планинари са Пала организују поход како би помогли Милошу

Foto privatna arhiva

- Pozivamo sve zainteresovane sugrađane da nam se pridruže na ovom pohodu, ali i kolege iz drugih sportskih društava i udruženja koja okupljaju ljubitelje prirode. Takođe, pozivamo ih da sprovedu slične aktivnosti u vlastitoj režiji - naveli su iz PD "Javorina".

Iz ovog Društva napominju svima koji se odluče da krenu na pohod na Romaniju da su obavezni topla odeća, jakna, kapa, rukavice, sunčane naočare ili brile.

Polazak je planiran u 9.00 u Ulici Nikole Tesle, na parkingu ispod autobuske stanice u Palama.

Podsećamo, u februaru prošle godine najavljeno je da će Milošu biti potrebno još pet do šest tretmana u klinici "Neurovita" u Rusiji. Tretmani se rade svakih tri do četiri meseca, a Miloš je prvi završio u septembru prošle godine.

ISTOČNO SARAJEVO NA NOGAMA

NAKON što je pre dva dana pokrenuta velika humanitarna akcija prikupljanja novca za nastavak lečenja Miloša Božovića u Rusiji, celo Istočno Sarajevo se uključilo u pomoć porodici Božović. Svaka prodavnica, kafić, kao i sve javne i privatne ustanove imaju kutiju za dobrovoljne priloge.

- Kada je teško, kada je nekome potrebna pomoć, stanovnici našeg grada pokazuju koliko srce imaju - kaže jedan od organizatora pomoći za Miloša.

- Kada je teško, kada je nekome potrebna pomoć, stanovnici našeg grada pokazuju koliko srce imaju - kaže jedan od organizatora pomoći za Miloša.

Božović je bio golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva. Na utakmici 2014. godine doživeo je tešku povredu glave i pao u komu.

Broj računa za pomoć Milošu

Porodici Miloša Božovića je za nastavak njegovog lečenja u Rusiji, sa pratećim troškovima, potrebno oko 120.000 evra, a porodici možete pomoći i uplatom Na tekući račun broj: 562 012 815 030 2396 NLB Banka ili uplatom na IBAN broj: BA395620128150302590 primalac Aleksandar (Sreta) Božović, Akademika Petra Mandića 48.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...