U PLANU UPIS 672 UČENIKA Na području Istočnog Sarajeva povećan broj srednjoškolaca

M. REGOJE

04. 05. 2023. u 07:15

NA području grada Istočno Sarajevo u prvi razred u školskoj 2023/2024. godini u četiri srednje škole planiran je upis 672 učenika, što je za oko 40 učenika više nego lani.

У ПЛАНУ УПИС 672 УЧЕНИКА На подручју Источног Сарајева повећан број средњошколаца

Mariana Regoje

Samostalni stručni saradnik za odnose s javnošću u Gradskoj upravi, Aleksandra Berjan navodi da bi u SŠC "Vasilije Ostroški" na Sokocu trebalo da bude primljeno 108 đaka, dok je u sokolačkoj Gimnaziji, u opšti smer, planiran prijem 20 učenika kao i 16 učenika u područnoj školi u Han Pijesku.

- Na računarsko-informatičkom smeru u Sokocu planiran je upis 24 učenika, koliko i u šumarskoj struci za zanimanje šumarski tehničar - dodaje Berjanova.

U SŠC "Pale" planiran je upis 204 učenika. U paljanskoj Gimnaziji, na opštem smeru, očekuje se formiranje dva odeljenja prvog razreda i upis 40 učenika, dok bi na računarsko-informatičkom smeru trebalo da bude upisano 20 učenika.

Berjanova navodi da je po jedno odeljenje planirano na smerovima kulinarskog i arhitektonskog tehničara, po 24 učenika, dok je na smeru turističkog tehničara planiran upis 48 đaka i formiranje dva odeljenja.

Carinski tehničari u Sokocu

U OKVIRU ekonomske struke, za zanimanje carinski tehničar, koji se prvi put uvodi u sokolačkom srednjoškolskom centru, planiran je upis 24 učenika, izjavila je Berjanova.

Budući srednjoškolci biće blagovremeno informisani kada počinje prvi upisni rok u svim školama na području Istočnog Sarajeva.

- Na smeru tehničar CNC tehnologije trebalo bi da budu primljena 24 učenika, a za trogodišnja zanimanja na smerovima auto-mehaničar i instalater po 12 učenika - dodaje Berjanova.

U SŠC "Istočna Ilidža" predviđen je upis 172 učenika prvog razreda. U Gimnaziji, na opštem smeru, planiran je upis 40 učenika, a na društveno-jezičkom smeru 20 učenika.

Berjanova pojašnjava da bi po jedno odeljenje trebalo da bude formirano na smerovima ekonomski tehničar, poslovno-pravni tehničar, farmaceutski tehničar i zubno-stomatološki tehničar, gde je planiran upis po 24 učenika.

Na smerovima muzički saradnik-teoretičar i muzički izvođač planiran je upis po osam učenika.

- U Srednjoj školi "28. juni" u Istočnom Novom Sarajevu, prema planu, trebalo bi da bude upisano 188 učenika - ističe Berjanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)