UOPČI PETROVDANA PODNO MAJEVICE: Jubilarna lilijada i pomen za 24 žrtve Odbrambeno-otadžbinskog rata (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

11. 07. 2023. u 21:16

U DONjOJ Trnovi kod Ugljevika održana je jedna od najlepših petrovdanskih svetkovina.

УОПЧИ ПЕТРОВДАНА ПОДНО МАЈЕВИЦЕ: Јубиларна лилијада и помен за 24 жртве Одбрамбено-отаџбинског рата (ФОТО)

Foto: V. M.

Petrovdansko "lilanje" i izbor najlepše lile u Donjoj Trnovi kod Ugljevika okupilo je 163 mališana. Ovoj tradicionalnoj manifestaciji prethodilo je večernje bogosluženje u hramu Svetih apostola Petra i Pavla i pomen ispred spomenika za 24 žrtve Odbrambeno-otadžbinskog rata iz ovoga kraja.

Protojerej Vedran Bardak, sveštenik u Donjoj Trnovi rekao je da je ovogodišnja lilijada jubilarna, dvadeseta po redu koja se održava u ovoj ugljevičkoj mesnoj zajednici. Deci sa najlepšim "lilama" dodeljeno je 63 robnih i novčanih nagrada, a glavnu nagradu “Led” televizor dobila je Lena Mitrović a nagradu joj je uručio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

On je izrazio zadovoljstvo jer lokalna vlast dvadeset godina unazad podržava ovu manifestaciju. Perić je čestitao krsnu slavu sveštenstvu, hramu i svim vernicima Donje Trnove sa željom da uvek u radosti proslavljaju ovaj veliki srpski praznik.

Organizatori ove tradicionalne manifestacije su Savet mesne zajednice i Crkveni odbor Donje Trnove, a generalni pokrovitelj opština Ugljevik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PA, NEĆE RUSI DA SEDE SKRŠTENIH RUKU! Reprezentativac Albanije koji je prostački vređao Srbiju saznao šta ga čeka kad se vrati u ruski klub