SARAJEVO DIŽE TENZIJE I PADA NA NISKE GRANE: Bećirović tužaka Republiku Srpsku strancima

Novosti online

18. 07. 2023. u 16:04

ČLAN Predsedništva BiH iz redova bosanskih muslimana Denis Bećirović ponovo je danas optužio vlast u Republici Srpskoj za, kako se navodi, "antiustavno i antidejtonsko delovanje" i pozvao NATO da, kako je rekao, konkretno nastavi da podržava "multietničku BiH".

САРАЈЕВО ДИЖЕ ТЕНЗИЈЕ И ПАДА НА НИСКЕ ГРАНЕ: Бећировић тужака Републику Српску странцима

Foto: Printskrin/BHRT

Kako je saopšteno iz Predsedništva BiH, Bećirović je to rekao u razgovoru sa 17 ambasadora i predstavnika država članica NATO-a i komandantom štaba ovog vojnog saveza u BiH Pamelom Megahao.

Bećirović je, navodi se, ukazao na ozbiljnost situacije u BiH tvrdeći da je "ugrožen ustavni poredak, zbog antiustavnih i antidejtonskih odluka organa vlasti Republike Srpske".

U saopštenju je navedeno da je Bećirović konstatovao da su "napadnute temeljne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava Bosne i Hercegovine, te da se takvim postupcima ugrožavaju mir i sigurnost u Bosni i Hercegovini i regiji".


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!