DODIK SA PUTINOM U KAZANJU: Srpska je naš prijatelj, hvala što podržavate Rusiju; Odbijamo da se pridružimo sankcijama Zapada, nećemo u NATO

Novosti online

21. 02. 2024. u 13:54

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik sastao se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Kazanju.

ДОДИК СА ПУТИНОМ У КАЗАЊУ: Српска је наш пријатељ, хвала што подржавате Русију; Одбијамо да се придружимо санкцијама Запада, нећемо у НАТО

Foto: RTRS/Printskrin

Republika Srpska je naš prijatelj, hvala što podržavate Rusiju. Saradnja Rusije sa Republikom Srpskom vezana je za različite pravce, istakao je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin posle sastanka.

- Zahvalni smo vam na tome što održavate odnose sa Rusijom. Radićemo još više na našim dobrim odnosima i uvek ste dobrodošli u Rusku Federaciju - poručio je Putin.

Putin se zahvalio Dodiku što je u svojstvu počasnog gosta stigao na otvaranje "Igara budućnosti".

- Iskreno da vam kažem ne znam kako će to sve izgledati. U svakom slučaju "Igre budućnosti" su lep događaj i nama je veoma drago da vidimo naše prijatelje iz Republike Srpske - rekao je Putin.

Putin je dodao da će i ova poseta delegacije Srpske i Dodika dati doprinos međusobnoj saradnji.

- I mi ćemo moći iskoristiti i razmatrati bilateralne odnose u različitim pravcima - dodao je Putin.

- Odbijamo da se pridružimo sankcijana Zapada prema Rusiji i nećemo u NATO, istakao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom sastanka sa ruskom predsednikom Vladimirom Putinom u Kazanju.

- Potvrđujemo dobro odnose koje Srpska ima i gaji prema ruskoj državi i prema vama. Ono što mi radimo u sadašnjim okolnostima, odbijamo vilo kakvu mogućsnot da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji - rekao je Dodik.

Istakao je da Zapad želi da izdejstvuje to svaki dan.

- Pogotovo bez oklevanja odbijamo da se pridružimo članstvu u NATO - jasan je bio Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo