PAKETI HRANE UGROŽENIM PORODICAMA: Fondacija "Sveti Vukašin" iz Gacka realizovala brojne humanitarne akcije:

D.Curać

04. 03. 2024. u 06:40

FONDACIJA "Sveti Vukašin" Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske realizovala je u Gacku niz humanih akcija kako bi pomogli onima koji teško žive, a za te namene je prošle godine obezbeđeno oko 18.500 KM.

ПАКЕТИ ХРАНЕ УГРОЖЕНИМ ПОРОДИЦАМА: Фондација Свети Вукашин из Гацка реализовала бројне хуманитарне акције:

Foto: Opština Gacko

Pored prehrambeno-higijenskih paketa za najugorženije porodice i pojedince, obezbeđeno je i snabdevanje strujom za porodicu koja živi u planinskom području ugradnjom solarnih panela, a završena je i rekonstrukcija krova na kući samohrane porodice i okrečen stan baki.

Izvršni odbor Fondacije je s ciljem stvaranja vlastitih prihoda pokrenuo i proizvodnju povrća u plasteniku bez upotrebe hemijskih sredstava i organizovao tri akcije proizvodnje vlastitih proizvoda čijom prodajom su obezbeđena sredstva za najugroženije.

Iz Fondacije su podsetili da su prošle godine učestvovali i u velikoj akciji prikupljanja pomoći za bolesnog dečaka Pavla iz Gacka, a krajem godine realizovali su i akciju prikupljanja proizvoda koji su ušli u sastav paketa za božićnu akciju, što je dodatni doprinos i podrška onima koji teško žive.

Prilozi

KADA je reč o ukupnom iznosu utrošenom za pomoć ugroženima, iz Fondacije kažu da su prilozi građana iznosili 6.117 KM ili 33 odsto, preduzeća i ustanova 3.000 ili 16 odsto, dok je Fonadacija vlastitim radom ostvarila prihod od 9.330 KM ili 50,5 odsto.

Članovi Fondacije su tri dana u januaru ove godine učestvovali i u pružanju pomoći sugrađaninu čiju kuću je zahvatio požar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!