JAHORINA NA UDARU OHR I POLITIČKOG SARAJEVA: O imovini Srpske odlučuju njene institucije, a ne stranci i Bošnjaci

S. MIŠLjENOVIĆ

05. 03. 2024. u 07:45

POLITIČKOM Sarajevu i OHR zasmetala je prodaja zemljišta na Jahorini jednom investitoru iz Republike Srpske i već je najavljeno formiranje predmeta u Pravobranilaštvu BiH povodom ovoga, a iz OHR prete da se ne sme prodavati imovina u RS.

ЈАХОРИНА НА УДАРУ ОХР И ПОЛИТИЧКОГ САРАЈЕВА: О имовини Српске одлучују њене институције, а не странци и Бошњаци

Foto Novosti

Sagovornici "Novosti" kažu da se očigledno ponovo obmanjuje javnost pričom o tzv. državnoj imovini BiH, što je laž koju Sarajevo i OHR plasiraju kako bi pokušali imovinu RS upisati na BiH.

- Koliko znam mi smo prodali zemlju Republike Srpske investitoru iz RS. Ne znam šta OHR ili bilo ko drugi ima s tim?! Strancima je postala loša navika da nameću politička "rešenja" koja prihvataju oberučke samo u FBiH, a sada su počeli da kidišu na prirodna bogatstva RS - kaže Nedeljko Elek, predsednik Nadzornog odbora OC Jahorina.

Prema njegovim rečima, jasno je svima da je ovde problem da se u budžet Srpske slije 42 miliona KM. OHR nije bio problem kada je doneta odluka da se u Trebinju po nižoj ceni proda zemljište za izgradnju Staračkog doma za 180.000 KM. To nije bilo zanimljivo, ali milioni sa Jahorine jesu.

- Mislim da su takozvani i samoproglašeni visoki predstavnici i strane diplomate razmaženi, jer su navikli iz drugog entiteta da dobijaju koruptivne poklone u vidu placeva i vila po sarajevskim naseljima, Jablaničkom jezeru, Bjelašnici - ističe Elek i dodaje da toga nema i neće biti u RS.

Blokiranje investicija

JAHORINA, nažalost, nije jedini primer gde Sarajevo blokira investicije u RS, pod lažnom pričom o imovini BiH.

- Imali smo primer izgradnje TE "Stanari". I tada su pokušali da ospore izgradnju. Tu je aktuelan i primer HE "Buk Bijela", Aerodroma u Trebinju, pa i RTV dom u Banjaluci bio je predmet njihove rasprave - dodao je Govedarica.

Dodaje da imovina Republike Srpske pripada samo Srpskoj i nema tih stranaca i ustavnih sudova koji to mogu promeniti.

Kad god se iz Srpske krene u ozbiljne investicije, "rampa" stiže iz Sarajeva, kaže pravobranilac RS Milimir Govedarica.

- Još jedna podvala zvaničnika iz Sarajeva kada je u pitanju imovina na Jahorini. Republika Srpska ima pravo da po Ustavu raspolaže svojom imovinom. Član 3. Ustava BiH jasno propisuje prava RS - istakao je Govedarica i dodaje da upravo zato i "visoki predstavnik" ne može osporavati da se prodaje imovina ili daje pod koncesiju.

Prema njegovim rečima, Srpska je uknjižila većinu imovine na svoje ime.

- Uknjiženo je negde oko 95 odsto i to se nastavlja do samog kraja - istakao je Govedarica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!