DODIK ODGOVORIO NA NEMAČKE PROVOKACIJE: Analena Berbok dolazi u BiH da ponovo prosipa svoje frustracije o secesiji

Novosti online

04. 03. 2024. u 15:40

NEMAČKA je okupirala BiH svojom politikom, ali ne može da okupira nas u Srpskoj. Stav Srpske je uvek bio jasan - da smo za evropski put, ali s našim jasnim ustavnim nadležnostima, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

ДОДИК ОДГОВОРИО НА НЕМАЧКЕ ПРОВОКАЦИЈЕ: Аналена Бербок долази у БиХ да поново просипа своје фрустрације о сецесији

Foto: V. Tripić

- Vidim da ministarka inostranih poslova Nemačke Analena Berbok dolazi u BiH da ponovo prosipa svoje frustracije o secesiji, priča o reformama i vladavini prava, a onda nam pošalje i podržava lažnog Kristijana Šmita i pokaže da ovde nema ni "p" od vladavine prava - istakao je Dodik u objavi na Iksu.

Ponovio je da ne postoje planovi za secesiju.

- Ako nekad i dođe do odluke o nezavisnosti, ona će biti rezultat delovanja lažnog visokog predstavnika Šmita, koji pokušava da uruši Republiku Srpsku i kojeg podržava Berbokova - istakao je Dodik, reagujući na izjavu Berbokove da se "Nemačka odlučno suprotstavlja svima onima koji svojim fantazijama o otcepljenju BiH postavljaju prepreke na putu ka EU".

Istakao je da se vidi da Nemačku potresa afera u vezi sa planovima da se njihovim raketama gađa Krimski most.

- Poznato je da su krenuli s pričom o slanju šlemova i gaća, a završili s raketama kojima bi bila gađana Rusija. Niko više ne veruje ni Berbokovoj ni u nemačke dobre namere - istakao je Dodik.

Istakao je da Berbokova kakve god da pošalje poruke za BiH, one su istrošene i bez smisla.

- Može i dalje da priča negativno o Republici Srpskoj i Dodiku, ali to neće promeniti činjenicu da je njena vlada na istorijskom minimumu podrške u Nemačkoj, opet sve to zahvaljujući njenoj lošoj politici - naveo je Dodik.

Naglasio je da bi bilo dobro da Nemačka prestane s negiranjem srpskih prava u BiH i da otpočne dijalog, a ne "da nam presuđuje bez argumenata, slušajući svog lažnog, nikad prihvaćenog Šmita".

- Ona je danas u BiH da se lažno predstavi kao neko ko pomaže, a u suštini želi da pribavi poene na već donesenu odluku da se BiH da pregovarački status bez datuma otpočinjanja istih. To ništa ne znači bez datuma, a partneri u vlasti na nivou BiH su se usaglasili da to okvalifikuju kao ništa. A mogla bi biti korisna. Recimo da povede lažnog Šmita kući da uživa u svojim penzionerskim danima, a ne da nas zamlaćuje - zaključio je Dodik.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!