NEMA EVROPSKOG PUTA SA ŠMITOM: Republika Srpska odgovorila visokom predstavniku OHR

S. MIŠLjENOVIĆ

06. 03. 2024. u 06:40

SVE dok lažni visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit promoviše evropski put BiH i najavljuje nametanje odluka o Izbornom zakonu, nema evropskog puta BiH.

НЕМА ЕВРОПСКОГ ПУТА СА ШМИТОМ: Република Српска одговорила високом представнику ОХР

Foto: OHR

Ovo jer poruka iz Srpske na izjave Šmita kako je radna grupa spremila Izborni zakon BiH i da će sačekati još par dana da vidi šta će uraditi domaći političari po tom pitanju, a pre nego donese odluku o nametanju zakona. Takođe, Šmit je poručio i da građani ne veruju u besmislene izjave Dodika o evropskom putu BiH.

- I da je legalan visoki predstavnik, a nije, Šmit nema ništa s evropskim putem BiH. Očigledno je da nema šta pametnije da radi, a svakom svojom izjavom sam sebe i dalje devastira. Nema evropskog puta BiH s lažnim Šmitom. Nema napretka na tom putu ako nekakvi sumnjivi i nelegalni tipovi u OHR nameću odluke, bilo o izborima, bilo u vezi sa zakonodavstvom. Srpska neće učestvovati u toj farsi. Ne želimo biti deo priče u kojoj lažni Šmit i OHR promovišu evropski put. Toliko dostojanstva imamo, a i znamo svoj put ako od evropskog ne bude ništa - poručio je Milorad Dodik, predsednik RS.

Dodaje da očekuje od evropskih lidera da podrže opredeljenje BiH za integraciju sa drugim zemljama Evrope, jer je pravedno da Srbi, Bošnjaci i Hrvati ponovo žive u EU bez granica i barijera.

- Pre više od tri decenije, lideri Evrope značajno su doprineli dezintegraciji ovog prostora, uz mnogo patnje i žrtava - podsetio je Dodik.

Naveo je da je BiH, ogromnom zaslugom Srpske, uložila nikad više napora u to da ubrzano napreduje na evropskom putu.

Turista bi da uređuje BiH

ŠEF Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu BiH Sanja Vulić, izjavila je da bi turista Kristijan Šmit u Bavarskoj glatko izgubio izbore da se zalaže za ono što predlaže demokratski izabranim predstavnicima u Srpskoj.

- Ne treba nam urušavanje ustavnog poretka, oduzimanje ljudskih prava, slobode misli i govora. A, na tome radi turista, lažni visoki predstavnik, koji bi da uređuje BiH - istakla je Vulićeva.

- Ukoliko EU demonstrira viziju, nagradiće te napore i ubrzati proces integracije zapadnog Balkana. Ukoliko se opredeli za dalje blokade, ona više nema viziju, nego je instrument u geopolitičkim igrama koje već sada najskuplje plaća - poručio je Dodik.

Ministar bezbednosti u Savetu ministara, Nenad Nešić, ocenio je da je krajnje vreme da se partneri iz Sarajeva izjasne da li im je draža BiH ili Kristijan Šmit i da li je sujeta stranca i njegovog pera jače od Ustava i dogovora tri naroda.

- Da li je Sud BiH posvećen zakonu ili volji turista? - upitao je Nešić.

Upitao je da li neko misli da je BiH Šmitova?

- Da je sreće, i oni koji nas ne vole videli bi da će sa nama, a ne sa Šmitom, živeti i danas i sutra, kao što smo zajedno živeli i pre nego što su se drugi umešali - poručio je Nešić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!