U ŠKOLSKO DVORIŠTE DONEO METAK: Posle slučaja vršnjačkog nasilja u Banjaluci - Osnovac već promenio osam škola, biće udaljen i deveti put

S. MIŠLjENOVIĆ

07. 03. 2024. u 19:49

UČENIK Osnovne škole "Sveti Sava" u banjalučkom naselju Lauš, koji je u utorak uveče napao svog druga iz razreda posle nastave, na autobuskoj stanici, biće udaljen iz ove škole.

У ШКОЛСКО ДВОРИШТЕ ДОНЕО МЕТАК: После случаја вршњачког насиља у Бањалуци - Основац већ променио осам школа, биће удаљен и девети пут

Printskrin

Inače, radi se o učeniku koji je već promenio osam škola zbog lošeg ponašanja. Miroslav Popržen, direktor OŠ "Sveti Sava" kaže da je povređeni dečak trenutno kod kuće, i povrede nisu ozbiljne.

Popržen ističe da se čuo sa majkom povređenog dečaka, i da mu je kazala da nema lomova, povreda je bila klasični udarac u bradu.

- Posle nastave, na autobuskoj stanici jedan učenik naše škole, viših razreda, udario je šakom u lice drugog dečaka sa kojim ide u razred. Ukazana mu je lekarska pomoć u Hitnoj pomoći i nakon toga je sve prijavljeno policijskoj stanici - kaže Popržen.

Napominje da je dečak koji je napao druga iz razreda već poznat po problematičnom ponašanju.

Nedostatak ozbiljnih mera

IVAN Šijaković objašnjava i da očigledno u Srpskoj nema ozbiljnih mera koje bi uticale da se vršnjačko nasilje zaustavi, već ih pojedinci ponavljaju i to bi moglo na kraju da dovede do najgoreg scenarija sa smrtnim ishodom.

- Društvo mora prosto pronaći drugačiji sistem školovanja za problematične đake van regularnog sistema školovanja - istakao je Šijaković.

- Ima devijantno ponašanje i napravio je i drugi problem u školi, tako da će biti sazvano nastavničko veće i biće mu izrečena mera premeštaja u drugu školu, nevezano za ovaj slučaj. Radi se o tome da je on u školu dan pre napada doneo jedan metak, koji nije unosio u školski objekat. Metak je bio u dvorištu, pa su deca prijavila učiteljici. Došli smo do saznanja da je metak upravo doneo učenik koji je napao druga - kaže Popržen.

Ivan Šijaković, sociolog kaže za "Novosti" da se na ovakvim primerima vidi koliko su zakazali i društvo i porodica.

- Nažalost, ovaj učenik je bez porodičnog uticaja i usmerenja jer ako je već nekoliko puta izbačen iz škole odgovornost snose i roditelji. S druge strane, ovakvi slučajevi su problem društvenih mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!