ZASTAREVA GONJENJE TEHNIČARA: Okružno javno tužilaštvo Banjaluka o slučaju "Dragičević"

S. MIŠLjENOVIĆ

07. 03. 2024. u 06:50

KRIVIČNO gonjenje kriminalističkih tehničara PU Banjaluka Mikice Marijanca i Zorana Bošnjaka, po optužnici za sprečavanje dokazivanja u predmetu David Dragičević, zastareva 26. marta ove godine.

ЗАСТАРЕВА ГОЊЕЊЕ ТЕХНИЧАРА: Окружно јавно тужилаштво Бањалука о случају Драгичевић

Foto: Fejsbuk

To je potvrdilo Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, koje se oglasilo saopštenjem u kojem navode da su u predmetu protiv Marijanca i Bošnjaka blagovremeno preduzimali sve procesne radnje, zbog čega se ne mogu smatrati odgovornim za potencijalno nastupanje zastarelosti krivičnog gonjenja.

- Smatramo da je javnost potrebno obavestiti da je OJT Banjaluka 7. septembra 2018. godine podiglo je optužnicu protiv Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka, zbog krivičnog dela sprečavanje dokazivanja u vezi sa nestankom boskerica koje su skinute prilikom obdukcije tela pokojnog Davida Dragičevića. Ovo Tužilaštvo je istragu protiv Marjanca i Bošnjaka, okončalo pre zakonom predviđenog roka za okončanje istrage - navodi se u saopštenju OJT Banjaluka.

Takođe, dodaju da je nastavak glavnog pretresa zakazan je za 15. mart, a zastarelost u ovom krivičnom predmetu nastupa 26. marta.

Nerasvetljeno ubistvo

BANjALUČANIN David Dragičević nestao je u noći između 17. i 18. marta 2018. Telo je pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas. Policija je smrt okarakterisala kao zadesnu, da bi tri meseca kasnije Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci slučaj kvalifikovalo kao ubistvo. Počinioci do danas nisu otkriveni, a istragu je u aprilu 2021. preuzelo Tužilaštvo BiH.

- Okružno javno tužilaštvo Banjaluka u pomenutom krivičnom predmetu blagovremeno je preduzimalo sve procesne radnje, te se ne može smatrati odgovorno za potencijalno nastupanje zastarelosti krivičnog gonjenja - smatraju u OJT Banjaluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!