SVI DANI DA BUDU PUNI POŠTOVANJA, PAŽNJE I LJUBAVI: Ugljevički đaci majkama u čast 8. marta priredili priredbu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

08. 03. 2024. u 18:07

Učenici drugog razreda Osnovne škole "Aleksa Šantić" za majke spremili su predstavu i čestitali svim majkama i svim ženama 8.mart, Međunarodni dan žena sa željom da ne samo ovaj dan ,nego i svi dani budu puni poštovanja,ljubavi i pažnje.

СВИ ДАНИ ДА БУДУ ПУНИ ПОШТОВАЊА, ПАЖЊЕ И ЉУБАВИ: Угљевички ђаци мајкама у част 8. марта приредили приредбу

foto v mitrić

Učiteljica Dubravka Mitrović je istakla da se uloga žene u našem društvu razvija na najbolji način i da se afirmacija žene postigne kroz njene vrline kao nova vrednost našeg društva.

Ovaj dan je nastao kao dan borbe za ženska ljudska prava,odnosno dan borbe za ekonomski, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Između ostalih važnih istorijskih događaja, njime se obeležava i požar u fabrici tekstila u Njujorku kada je poginulo preko stotinu žena.

Smatra se da su radnice bile zadržane unutar fabrike kako bi ih sprečili da štrajkuju sa drugim radnicima.

Na Drugoj međunarodnoj konferenciji žena 1921. godine u Moskvi odlučeno je da se ipak 8. mart uvede kao Međunarodni dan žena, dan kojim se podseća dugogodišnju borbu za njihova prava i uspehe koje su stvorile (uvođenje osmosatnog radnog vremena, ujednačavanje  plata muškaraca i žene, kao i zaštita majki i uvođenje porodiljskog bolovanja).

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!