NEPRESPAVANA NOĆ I U HERCEGOVINI: Građani ne kriju strah od zemljotresa

D.Curać

14. 03. 2024. u 19:03

CELU Hercegovinu uznemirala je serija zemljotresa, od kojih je najači bio u 4.07 sa epicentrom na terotriji opštine Nikšić (5,3 stepena Rihterove skale), nedalako od granice sa BiH, između opština Bileća i Gacka.

НЕПРЕСПАВАНА НОЋ И У ХЕРЦЕГОВИНИ: Грађани не крију страх од земљотреса

D. Curać

Stanovnici tog dela Republike Srpske nakon podrhtavanja tla nisu krili uznemirenost, pogotovo u Bileći, gde se najjače osetilo.

- Probudila me jaka tutanjava. U tim trenucima čovek instiktivno reaguje. Krenuo sam prema sobi sa decom koja su takođe bila budna. Nismo spavali nakon toga, a osetili smo još dva potresa nakon toga koji su bili dosta blaži – rekao nam je jedan Bilećanin.

U toj opštini nije bilo materijalne štete, ali su nadležni ipak odlučili da u četvrtak ne bude nastave u osnovnim i srednjim školama.

- Neprirodna huka se osetila i sat vremena nakon prvog, najjačeg zemljotresa. Obilazimo teren i za sada nema materijalne štete. Ipak, procenili smo da osnovne i srednje škole i vrtiće neće raditi – rekao je načelnik Bileće Veselin Vujović.

Najvažnije je ne paničiti

Načelnik Štaba za vanredne situacije grada Trebinje Stevan Bekan pozvao je građane da budu smireni.

- Važno je istaći da mi živimo u trusnom području, ovo nije prvi put da se dešava u Hercegovini, moramo naučiti živeti sa tim. Najvažnije je ne paničiti, ako je moguće u ovakvoj situaciji ostati miran, voditi računa o deci i porodici i  poslušati upustva koja mi redovno dajemo i koja smo i danas dali -  rekao je Bekan.

I iza Trebinjaca je neprespavana noć. U Operativnom centru JU “Ekologije i bezbednosti Trebinje” naveli su da  nije primljena nijedna dojava o materijalnoj šteti. Ipak, građani tog grada kažu da je bilo strašno.

- Bilo je strašno. Čovek se u tim trenucima čini bespomoćan, a tek kada je stalo uhvatio me strah. Ne toliko za mene, više za članove moje porodice koji su takođe bili budni – komentar je bio jednog od građana Trebinja.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo