MILORAD DODIK SA ČELNICIMA OPŠTINA ISTOČNE HERCEGOVINE: Putna komunikacija najznačajnije pitanje

D.Curać

20. 03. 2024. u 20:57

PREDSEDNIK Srpske Milorad Dodik sastao se u Trebinju sa gradonačelnikom tog grada Mirkom Ćurićem, i načelnicima istočnohercegovačkih opština i ministrima u Vladi Srpske. U centru pažnje bili su aktuelni problemi te regije, i mogućnosti njihovog rešavanja.

МИЛОРАД ДОДИК СА ЧЕЛНИЦИМА ОПШТИНА ИСТОЧНЕ ХЕРЦЕГОВИНЕ: Путна комуникација најзначајније питање

D. Curać

- Rešavanje problema putne komunikacije je jedno od najznačajnijih pitanja. Završetak radova na putu Ljubinje - Stolac je veoma važan, počela je izgradnja trase puta Gacko - Foča, koja je u okviru projekta tzv. brze ceste od Trebinja do Višegrada. Do kraja godine očekujemo završetak master plana za izgradnju brze ceste Trebinje - Gacko - rekao je Dodik.

Kada je u pitanju izgradnju aerodroma u Trebinju, predsednik RS je rekao da se od tog projekta nije odustalo.

- Potrebna je saglasnost Hrvatske koju još čekamo, ima tu još problema, ali od izgradnje aerodroma nismo odustali - dodao je Dodik.

Prema njegovim rečima, u narednih desetak dana, u saradnji sa Vladom RS i resornim ministarstvima, biće dostavljeni odgovori na sva postavljena pitanja iz istočne Hercegovine.

O Mostaru sa vladikom Dimitrijem

MILORAD Dodik u Trebinju se sastao i sa vladikom zahumsko-hercegovačkim i promorskim Dimitrijem. Razgovarano je o projektima koje će zajednički graditi, a posebno je bilo reči o Mostaru.

- Pričali smo najviše o Mostaru, to je jedan projekat koji je pred nama i koji treba polako završavati - naveo je vladika Dimitrije.

- Hercegovina je u fokusu Vlade RS i do sada su rešeni brojni kapitalni projekti. Podržaćemo izgradnju i kongresnog centra u Trebinju, a pomoći ćemo i ostalim opštinama regije - rekao je Dodik.

Načelnik Berkovića Nenad Abramović rekao je da je ovo prvi sastanak na ovom nivou od 2013, i istakao da se nada će ovo postati praksa.

- Berkovići će dostaviti listu problema i očekujemo u aprilu da predstavnici Vlade dođu da o tome direktno razgovaramo - poručio je Abramović.

Načelnik Ljubinja Stevo Drapić ukazao je na odnos Ministarstva sporta prema istoku Srpske, gde je na 20 miliona KM - istok Srpske dobio nula maraka.

- Predsednik Dodik je obećao da će Odbojkaškom klubu Ljubinje biti pomognuto sa 50.000 KM - istakao je Drapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo