“TREBINJE VERTIKAL” OKUPIO OKO 260 TAKMIČARA: Bubnov i Boškovićeva najbrži u "trci u kamenu"

D.Curać

26. 03. 2024. u 05:00

DEVETI "Trebinje vertikal - trka u kamenu" okupio je oko 260 učesnika, u kojoj su najbrži bili Ivan Bubnov muškoj, odnosno Miluša Bošković u ženskoj konkurenciji, oboje iz Crne Gore. Drugo mesto osvojio je Džemal Jašarević, a treće Neven Cicović, dok je u ženskoj konkurenciji druga bila Dragana Milanović, a treća Maja Nožica.

“ТРЕБИЊЕ ВЕРТИКАЛ” ОКУПИО ОКО 260 ТАКМИЧАРА: Бубнов и Бошковићева најбржи у трци у камену

D. Curać

Reč je o trci u kojoj su takmičari trčali od Arslanagić mosta do vrha planine Leotar, kamenjarom i kršom, stazom dugom 5.200 metara, sa 1.000 metara vertikalnog uspona. Pobedniku trke, Ivanu Bubnovu, Rusu sa crnogorskom adresom, bilo je ovo neverovatno iskustvo.

- Bilo je baš interesantno. Bukvalno šetaš brdom jer na nekim mestima ne možeš da trčiš. Popeo sam se za 46 minuta i moram priznati da me sve fasciniralo - rekao je Bubnov.

Crnogorka Miluša Bošković već po tradiciji nastavlja da osvaja prva mesta u ovom takmičenju. Ove godine po šesti put bila je prva u konkurenciji dama.

- Ovu trku zovem trka u srcu i kamenu. Drago mi je što sam ponovo prva i svaki put osećaj je isti - jednom rečju prelepo - istakla je Boškovićeva.

Trebinjska trka postala brend

ORGANIZATOR trke već devet godina je Planinarsko društvo "Vučji zub" iz Trebinja.

- Naša trka jedinstvena je u regionu i već je postala brend. Deveta trka, a ima takmičara koji dolaze deveti put i to najbolje govori o interesovanju - kaže Igor Škero, predsednik PD "Vučji zub".

Svoju drugu pobedu ostvario je Negovan Stanković iz Herceg Novog, koji je bio najbrži u konkurenciji 50+.

- Pre dve godine sam bio najbrži u kategoriji 50+, a sada sa 62 godine odbranio sam tu titulu. Teško jeste, ali adrenalin vas pokreće - rekao je Stanković.

Ovogodišnja trka okupila je oko 260 učesnika iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovačke, Rusije i drugih zemalja, a "Trebinje vertikal" bez problema je istrčao i sedmogodišnji Trebinjac Rastko Spaić.

- Uživao sam. Trčao sam sa tatom i tetkom, bilo lepo ali malo klizavo - naglasio je Spaić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!