STRANKE U HERCEGOVINI POČELE SA PRIPREMAMA ZA IZBORE: Imenovanje kandidata za načelnike

D.Curać

18. 04. 2024. u 10:52

POLITIČKE partije u istočnoj Hercegovini uveliko su počele sa pripremama za predstojeće lokalne izbore u oktobru, kao i odabirom kandidata za načelničke funkcije. Prva je svog kandidata za gradonačelnika Trebinja objavila Lista "Za pravdu i red", a radi se o Lazaru Radanu, masteru istorije iz tog grada, koga će podržati opozicione partije SDS, PDP i Narodni front.

СТРАНКЕ У ХЕРЦЕГОВИНИ ПОЧЕЛЕ СА ПРИПРЕМАМА ЗА ИЗБОРЕ: Именовање кандидата за начелнике

D. Curać

Kada su u pitanju vladajuće partije, svoju kandidaturu ranije je objavio Bojan Šapurić, predsednik NDP-a, mada je sigurno da on neće imati podršku ostalih stranaka, pošto SNSD predvodi većinu i sasvim sigurno uskoro će objaviti ime svog kandidata.

Aktuelni gradonačelnik Mirko Ćurić ranije je rekao da će on prihvatiti kandidaturu ukoliko tako SNSD odluči.

- Prvo mi u SNSD-u treba da izdefinišemo sve pa onda da sednemo sa koalicionim partnerima i dogovorimo program rada - rekao je Ćurić.

SNSD u Bileći je odlučio da kandidat te stranke za načelnika Bileće bude Miodrag Parežanin. Radi se o lokalnoj zajednici koja se nalazi u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji, koju je nasledila aktuelna vlast, predvođena Veselinom Vujovićem i SDS-om. Iako još uvek zvanične potvrde nema, sve glasnije su priče u toj opštini da će upravo Vujović u još jednu trku za načelničku fotelju.

U Gacku još uvek zvaničnih kandidata nema, ali sve je izvesnije da bi SDS mogao predložiti Vukotu Govedaricu, poslanika u NS RS.

Berkovići

U OPŠTINI Berkovići već sada je sve poznato. S jedne strane ispred vladajućeg SDS-a kandidat za načelnike biće Bojan Samardžić, a kandidat SNSD-a biće Milovan Škrba.

- O tome će odlučiti Opštinski odbor SDS. Ako se proceni da ja budem kandidat, naravno da ću prihvatiti - istakao je Govedarica.

Na drugoj strani, SNSD će i u toj opštini imati svog kandidata, ali teško da će ponovo biti Ognjen Milinković, koji je za vreme svog manadata često kritikovan i od odbornika u istoj stranci.

U Nevesinju i Ljubinju za sada nema mnogo priče oko kandidata, mada se može očekivati da u Ljubinju Stevo Drapić (SDS) i Milenko Avdalavić (SNSD) u Nevesinju ponovo budu u trci za načelnike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave