"U NAREDNIH 30 DANA PREDLOG SPORAZUMA O MIRNOM RAZGRANIČENJU": Dodik kaže da srpski narod "više ne može da živi u ovoj BiH"

Милица Шкорић
Milica Škorić

23. 05. 2024. u 13:24

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će u narednih 30 dana biti predložen sporazum o mirnom razgraničenju.

У НАРЕДНИХ 30 ДАНА ПРЕДЛОГ СПОРАЗУМА О МИРНОМ РАЗГРАНИЧЕЊУ: Додик каже да српски народ више не може да живи у овој БиХ

Foto: Borislav Zdrinja

- Mi danas krećemo sa formalnom odlukom da se traži mirno razgraničenje. Predložićemo da se prvo razjasne političke nadležnosti vezano za entitete, a da sačuvamo i ostavimo sadašnji model funkcionisanja privreda i u roku od nekoliko godina da to prilagodimo modelu mirnog razgraničenja - rekao je Dodik u Bratuncu.

On je rekao da srpski narod naprosto više ne može da živi u ovoj BiH i da je ovo što su Bošnjaci uradili sa rezolucijom o Srebrenici bespravno i da nisu uvažili Srbe.

Dodik je podsetio da Predsedništvo BiH nije razmatralo ovo pitanje, a da bez odluke ovog tela ne može biti pokrenuta inicijativa u UN.

Nije nikakvo čudo, kaže Dodik, da UN, koje drže Amerikanci, to radi, navodeći da su Srbe dva puta bombardovali, a da o tome nije bilo odluke Saveta bezbednosti UN.

BONUS VIDEO: MI NISMO GENOCIDAN NAROD: Pamtimo - Ponosna Srbija i Srpska

(ATVBL)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!