POKLONILI SE SENIMA STRADALIH: U Bratuncu položeni venci i cveće na spomenik stradalim Srbima u Podrinju (FOTO)

V. MITRIĆ

23. 05. 2024. u 13:54

U ZNAK sećanja i odavanja počasti poginulim i ubijenim borcima i civilima Podrinja na centralni spomen-krst na bratunačkom groblju položenu su venci i cveće.

ПОКЛОНИЛИ СЕ СЕНИМА СТРАДАЛИХ: У Братунцу положени венци и цвеће на споменик страдалим Србима у Подрињу (ФОТО)

Foto: V. M.

Venac su položili predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Radovan Višković, kao i delegacija Republike Srbije. Cveće su položili ministri u Vladi Republike Srpske, ministri u Savetu ministara iz reda Srpskog naroda, delegacije opštine Bratunac, Grada Zvornika i opština Podrinja, pojedinci i predstavnici boračkih organizacija, porodica poginulih boraca.

Dodik je rekao da su danas došli u Bratunac i Srebrenicu kako bi skrenuli pažnju na istorijsku nepravdu učinjenu srpskom narodu.

- Na činjenicu koju moćni u svetu i naše komšije potpuno zanemaruju, a to je da je u zločinima koje je počinilo muslimanska struktura na ovim prostorima stradalo 3.500  Srba i da za te zločine niko nije odgovarao - istakao je Dodik nakon polaganja venaca.

Dodik je istakao i da su danas u Srebrenici jer je u Generalnoj skupštini UN inicirano donošenje rezolucije u kojoj se pokušava Srbima nametnuti kolektivna krivica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!