ARSLANAGIĆ/PEROVIĆA MOST U PUNOM SJAJU: Jedan od simbola Grada Trebinja i zvanično dobio novo osvetljenje

D.Curać

28. 05. 2024. u 22:18

ARSLANAGIĆA/Perovića most u Trebinju, jedan od simbola tog grada, i zvanično je dobio novo osvetljenje.

АРСЛАНАГИЋ/ПЕРОВИЋА МОСТ У ПУНОМ СЈАЈУ: Један од симбола Града Требиња и званично добио ново осветљење

Foto Grad Trebinje

Završetku radova i puštanju nove rasvete prisustvovali su gradonačelnik Trebinja Mirko i idejni tvorac projekta i predstavnik izvođača radova inženjer Milan Kulić iz Beograda.

- Trebinje je veoma inspirativan grad i iz tog razloga uopšte nije bilo teško projektovati osvetljenje mostova, ali i drugih značajnih kulturno-istorijskih objekata. Ovaj most pleni svojom arhitektonskom lepotom, posebno lukovi koji mu daju posebnu dimenziju. Uradili smo kompletno osvetljenje mosta i sa rasvetom se može upravljati iz bilo kog grada u svetu - rekao je Kulić.

Osvetljenje je od 2.700 do 3.000 kelvina, odnosno toplo belom bojom, gde se jasno naglašavaju obrisi samog mosta i njegovih lukova.

- Pešačka staza preko mosta je osvetljena sa 23 rasvetna tela. Kompletna oprema za osvetljenje mosta je od renomirane firme iz Italije - dodao je Kulić.

Gradonačelnik Trebinja istakao je da je jednom od simbola tog grada ovim osvetljenjem omogućen sjaj kakav je i zaslužio.

U planu radovi i na "Kamenom"

U NAREDNIM danima počinju radovi na osvetljenju Kamenog mosta, nakon koga će puni sjaj dobiti i most "Iva Andrića", dok će kod Arslanagića mosta biti postavljeni video-nadzor, klupe i kante za smeće. Grad Trebinje je uradio kompletnu projektnu dokumentaciju, obezbedio saglasnosti, izdao građevinsku dozvolu i finansira ugradnju video nadzora, dok je osvetljenje mosta finansirao HET.

- Želim da se zahvalim gospodinu Kuliću koji je u rekordnom roku završio osvetljenje mosta, ali i HE na Trebišnjici koje su obezbedile finansijska sredstva - istakao je Ćurić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!