"NEKO MU JE DAO BOMBU DA PLAŠI DRUGU DECU": Detalji nesvakidašnjeg incidenta u Prijedoru, đaku (13) napravu oduzeo nastavnik

S. MIŠLjENOVIĆ

03. 06. 2024. u 18:45

TRINAESTOGODIŠNjI učenik jedne područne osnovne škole u Prijedoru doneo je danas ručnu bombu u školu.

НЕКО МУ ЈЕ ДАО БОМБУ ДА ПЛАШИ ДРУГУ ДЕЦУ: Детаљи несвакидашњег инцидента у Приједору, ђаку (13) направу одузео наставник

Foto Grad Prijedor

Brzom reakcijom prosvetnih radnika, naprava mu je oduzeta, a direktorka ove obrazovne ustanove je odmah pozvala policiju.

Prema nezvaničnim informacijama, bomba koju je u školske prostorije doneo je pokazna bomba.

Iz Policijske uprave Prijedor su potvrdili "Novostima" da je bombu je od učenika oduzeo prosvetni radnik.

- Postupajući po navedenoj prijavi policijski službenici su utvrdili da se radi o bombi M75 (tzv. crna bomba - pokazna) bez inicijalnog detonatorskog dela, pa se kao takva smatra neupotrebljivom i ne može predstavljati opasnost. O navedenom je obavešten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor pod čijim nadzorom će se preduzimati dalje mere i radnje - saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Pištolj kod učenika i Gradiški

U MARTU u jednoj srednjoj školi u Gradiški otkriveno je da je jedan od učenika doneo pištolj i okvire sa mecima u školu. Učenici su odmah prijavili tog đaka, a reagovali su prosvetni radnici, koji su oružje i municiju odmah oduzeli. Pretresom torbe tog učenika pronađen je startni pištolj, a za metke je utvrđeno da je reč o plinskim mecima.

Takođe, kako kaže izvor "Novosti" blizak istrazi o navedenom događaju, biće dostavljena beleška Centru za socijalni rad Prijedor.

- Ovaj dečak nije pronašao bombu tek tako. Neko mu je dao ovu bombu da plaši drugu decu. Iako ona ne može eksplodirati dovoljno je samo da vidite bombu u nečijoj ruci i da to izazove paniku. U vremenu posle tragedije u "Ribnikaru" ovakve vesti užasavaju sve - ističe izvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto