BOŠNJAK NA BOŠNJAKA: Žestok okršaj političara, pretnje likvidacijom!

S. MIŠLjENOVIĆ

05. 06. 2024. u 13:23

U SREBRENICI traje žestok politički okršaj bošnjačkih funkcionera i političara i stižu pretnje likvidacijom! Povod su lokalni izbori u opštini i problem je što Bošnjaci imaju čak tri kandidata, a na to sve u toku je konkurs za izbor direktora Memorijalnog centra "Potočari". Glavni akteri sukoba su direktor MC Emir Suljagić i predsednik Upravnog odbora Centra Hamdija Fejzić i jedan od tri bošnjačka kandidata za načelnika Srebrenice. Javnost u BiH je za bošnjački sukob u Srebrenici saznala pošto je Emir Suljagić prijavio da mu je Fejzić pretio i zatražio njegovu smenu.

БОШЊАК НА БОШЊАКА: Жесток окршај политичара, претње ликвидацијом!

Foto Radio Sarajevo

Suljagić je, u prijavi bezbednosnim agencijama, naveo da je, početkom aprila, imao razgovor sa Mirnesom Zahirovićem, zaposlenim u MC, članom Konkursne komisije za izbor i imenovanja direktora Centra, te članovima UO Mirsadom Bajrovićem, Salihom Đuderijom i predsednikom UO Hamdijom Fejzićem, koji su i članovi komisije.

Tokom telefonskog razgovora, došlo je do rasprave i verbalnog sukoba između štićene osobe Emira Suljagića i Hamdije Fejzića, koji je počeo da vređa Suljagića i da ga psuje i preti: "Gde se nalaziš, da dođem da te odradim". Suljagić je prijavio da Fejzić nosi vatreno oružje i da je sklon nasilju.

Za Fejzića se navodi da je obavljao funkciju zamenika načelnika opštine Srebrenica do novembra i da ima veliki broj pristalica koje mogu da budu pretnja po Suljagićevu bezbednost.

U Srebrenici, kako tvrde izvori "Novosti", već mesecima traje politički rat između bošnjačkih partija oko kadidata za načelnika Srebrenice.

- Kako se nisu mogli usaglasiti oko jednog imena, a u imenovanju kandidata želeo je da učestvuje i Suljagić, došlo je do opšte podele, pa Bošnjaci idu u tri kolone za načelnika Srebrenice. Upravo zbog mešanja u političke odluke došlo je do pretnji, ističe izvor "Novosti".

Pošto bošnjačke stranke nisu mogle da se dogovore oko jednog kandidata za načelnika u Srebrenici, na izbore kao bošnjački kandidati idu Hamdija Fejzić kao nezavisni kandidata, ali uz podršku SDA, Faruk Đozić kao predlog Stranke za BiH i Muhamed Avdić kao nestranački kandidat kojeg podržavaju NiP, SDP i Naprijed.

Fejzić: Nastupam sam!

BIVŠI zamenik načelnika Srebrenice Hamdija Fejzić kaže da se dogovor oko zajedničkog kandidata za načelnika opštine na predstojećim lokalnim izborima ne može postići, zbog "ličnih i stranačkih interesa". Fejzić će, zato, nastupiti kao nezavisni kandidat za načelnika Srebrenice. Ova odluka proizilazi iz njegove političke odgovornosti i iskustva, a doneta je posle razgovora sa građanima Srebrenice, predstavnicima udruženja i organizacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto