TUŽILAC TRAŽI PRITVOR ZA BEŠLAGIĆA: Uneo "prljavih" 1,5 miliona evra u BiH

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

06. 06. 2024. u 15:43

TUŽILAC Tužilaštva BiH, uputio je Sudu BiH predlog za određivanje pritvora za osumnjičenog Murisa Bešlagića (47) iz Lukavca, državljanina BiH.

ТУЖИЛАЦ ТРАЖИ ПРИТВОР ЗА БЕШЛАГИЋА:  Унео прљавих 1,5 милиона евра у БиХ

foto v mitrić

- Bešglagić je pod istragom Tužilaštva BiH u okviru predmeta sa dokazima iz aplikacija "Skaj" i "Anom", kodnog naziva "Plaza" i osumnjičen je za organizovani kriminal i pranje novca, povezano sa nezakonitim unosom veće količine gotovog novca, najmanje 1,5 miliona evra, iz inostranstva u BiH - kažu u Tužilaštvu BiH.

Prema prikupljenim dokazima, kako ističu u Tužilaštvu BiH, "novac potiče od činjenja krivičnih dela povezanih sa međunarodnim krijumčarenjem velikih količina narkotika, a nakon unošenja u BiH, korišćen je za ubacivanje u platni promet putem pravnih osoba - preduzeća, povezanih sa osumnjičenima u tom predmetu".

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bekstva osumnjičenog, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ometa istragu, prikrije dokaze i utiče na svedoke ili saučesnike, kao i da ponovi nedelo ili dovrši započeto.

Nakon upućivanja predloga za pritvor, održano je ročište u Sudu BiH, na kom je postupajući tužilac detaljno obrazložio razloge iz predloga za pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!