PRAVIM PUTEM NA RASKRSNICI ŽIVOTA: Tradicionalni defile malih maturanata u Ugljeviku i Zabrđu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

08. 06. 2024. u 06:30

MATURANTI i ugljevičke Osnovne škole "Aleksa Šantić" i Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Zabrđa obeležili su završetak osnovnog obrazovanja tradicionalnim defileom ulicama tog podmajevičkog mesta.

ПРАВИМ ПУТЕМ НА РАСКРСНИЦИ ЖИВОТА: Традиционални дефиле малих матураната у Угљевику и Забрђу

foto V Mitrić

Na trgu Dragoljuba Mihailovića, maturante su pozdravili načelnik Ugljevika Vasilije Perić i predsednik lokalnog parlamenta Zoran Lazić zajedno sa brojnim građanima.

Perić je maturantima poželeo sreću u daljem školovanju i novim životnim izazovima.

- Zadovoljstvo mi je i sreća što ste se školovali u miru i slobodi, okruženi punom pažnjom, brigom i razumevanjem vaših roditelja, nastavnika i svih nas na odgovornim mestima, koji znamo da ste vi pokolenja koja će preuzeti u dogledno vreme naš grad i zavičaj - poručio je Perić.

Malim maturantima Perić je ukazao da su sada na jednoj od važnih raskrsnica života.

- Siguran sam da i vi i vaši najmiliji dobro znate kuda, šta i kako dalje kad je u pitanju školovanje, obrazovanje i vaspitanje - naglasio je Perić.

Nakon zajedničkog slikanja i pozdrava, maturanti su se uputili ka školi gde su uz svečanu večeru proslaviti kraj osnovnog obrazovanja. Ove godine školu "Aleksa Šantić" završilo je 73 maturanata, dok je njih 17 završilo Osnovnu školu "Vuk Karadžić" iz Zabrđa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama