ZBOG POLNOG OPŠTENJA SA DVE MALOLETNICE, VRHOVNI SUD BiH POTVRDIO PRESUDU IZ BANJALUKE Na robiju zbog obljube dece

S. MIŠLjENOVIĆ

10. 06. 2024. u 13:04

U VRHOVNOM sudu RS, zbog seksualnog iskorišćavanja dve maloletne devojčice, Dragan L. (48) iz Banjaluke pravosnažno je osuđen na četiri i po godine zatvora.

ЗБОГ ПОЛНОГ ОПШТЕЊА СА ДВЕ МАЛОЛЕТНИЦЕ, ВРХОВНИ СУД БиХ ПОТВРДИО ПРЕСУДУ ИЗ БАЊАЛУКЕ   На робију због обљубе деце

Vrhovni sud RS, Foto O. Matavulj

Ovakav epilog usledio je jer su žalbe odbrane i Tužilaštva odbijene kao neosnovane, čime je potvrđena prvostepena presuda Okružnog suda u Banjaluci.

Pedofil

BANjALUČKA policija uhapsila je R. I. iz Doboja, na osnovu poternice koju je Osnovni sud u Modriči za njim raspisao zbog krivičnog dela obljube deteta mlađeg od 15 godina. Kako je saopšteno, osoba lišena slobode predata je službenicima Okružnog centra Sudske policije u Doboju.

Dragan L. oglašen je krivim za obljubu deteta mlađeg od 15 godina i za polnu zloupotrebu deteta starijeg od 15 godina - 2019, kada su žrtve imale 14, odnosno 15 leta. Kako je navedeno u presudi, on je sa mlađom žrtvom u dva navrata imao seksualne odnose, dok je stariju, pre nego što je uspela da pobegen, dodirivao po intimnim delovima tela...

Inače, jedna od žrtava je štićenica Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja i istraga u ovom predmetu pokrenuta je jer se jedne večeri nije na vreme vratila u pomenutu ustanovu. Alarmirana je policija i pokrenuta je potraga tokom koje se ispostavilo da je devojčica iz kafića otišla u pratnji Dragana L., u čijoj kući ju je policija kasnije i pronašla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!