SPORAZUMI O SARADNJI ŠKOLA: Potvrđene jake veze Trebinja sa Smederevom i beogradskom opštinom Palilula

D.Curać

11. 06. 2024. u 17:56

POSLE prvog Svesrpskog sabora održanog u Beogradu potpisani su i prvi sporazumi o saradnji između škola iz Srbije i Srpske.

СПОРАЗУМИ О САРАДЊИ ШКОЛА: Потврђене јаке везе Требиња са Смедеревом и београдском општином Палилула

Foto Grad Trebinje

Direktori OŠ "Dositej Obradović" iz Smedereva i OŠ "Jovan Popović" iz beogradske opštine Palilula potpisali su povelje o bratimljenju sa Miloradom Nadaždinom, direktorom JU OŠ "Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški".

- Ovo će učvrstiti veze između naših bratskih opština, a saradnja će biti produbljena kako na vaspitno-obrazovnom nivou, kroz programe i saradnju nastavnog kadra, tako i kada je reč o kulturnom nivou - ocenio je direktor OŠ "Jovan Popović", Ivan Ćilerdžić.

Inače, pre dve godine, najbolji učenici iz istočne Hercegovine boravili su u Smederevu povodom 15. septembra - Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave - kada su bili gosti OŠ "Dositej Obradović". Uzvratna poseta organizovana je u maju, povodom Dana Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog, koja se tradicionalno obeležava u Trebinju.

- Omogućićemo našim učenicima da grade budućnost na temeljima zajedničke vere, kulture i tradicije - istakla je direktor OŠ "Dositej Obradović", Dijana Ćetković.

Foto Grad Trebinje

 

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, i Dejan Stošić, nosilac Zlatne medalje za zasluge i doprinos u jačanju veza između Republike Srbije i Republike Srpske.

- Nadam se da uživate u Trebinju i da ste posetili brojne znamenitosti našeg grada. Važno je da deca upoznaju svoju braću, jer Drina nije granica, već nas ona povezuje i još više učvršćuje naše jedinstvo - poručio je Ćurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD U NEVERICI, RUSIJA ODUŠEVLJENA! Srpski navijači su uzeli bubanj, a onda... (VIDEO)