RASPISALI SE, A ODGOVORA NA VUČIĆEVO PITANJE NEMA: Oštre kritike blamantnog poteza Ambasade SAD u BiH

Novosti online

12. 06. 2024. u 15:54

TO što Ambasada SAD u Sarajevu pokušava da ubedi javnost da veću pravnu snagu ima nečija izjava od Ustava, najbolje svedoči o duboko potcenjivačkom odnosu prema BiH, njenom suverenitetu i vladavini prava uopšte, izjavila je srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

РАСПИСАЛИ СЕ, А ОДГОВОРА НА ВУЧИЋЕВО ПИТАЊЕ НЕМА: Оштре критике бламантног потеза Амбасаде САД у БиХ

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Cvijanovićeva je navela da su se iz američke ambasade raspisali, ali da nije videla da su odgovorili na kratko i jasno pitanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Umesto da su citirali Ustav i Dejtonski sporazum, oni su se pozvali na izjavu O'Brajana kao da je izjava bilo kojeg stranog ili domaćeg zvaničnika izvor prava - ukazala je Cvijanovićeva.

SRNA

Nažalost, kazala je ona za Srnu, Ustavni sud BiH je donosio mnoge odluke pod direktnim uticajem stranog faktora, koje nisu bile u funkciji zaštite Ustava, već isključivo usmerene na stvaranje novog ustavnog ambijenta.

- Nered u kojem danas živimo i nastao je zbog takvih pojava koje su hraneći političke apetite jednih, nastojali uporno da oduzimaju prava drugima - konstatovala je Cvijanovićeva.

BONUS VIDEO: BRUTALNA KAMPANjA N1: Udarili na Vučića i Svesrpski sabor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru