POČAST JUNACIMA TUTNJEVCA I SRPSKE: Parastos i cveće za poginule borce

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

15. 06. 2024. u 13:18

U selu Tutnjevcu kod Ugljevika danas je služen parastos i položeno cveće ispred spomen-obeležja 23 poginula borca Vojske Republike Srpske tri civilne žrtva rata iz ovog podmajevičkog mesta.

ПОЧАСТ ЈУНАЦИМА ТУТЊЕВЦА И СРПСКЕ: Парастос и цвеће за погинуле борце

foto v mitrić

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da je dužnost i obaveza svih koji žive u slobodi i miru u Republici Srpskoj da odaju počast herojim odbrambeno-otadžbinskog rata.

- Naša dužnost i obaveza je da izražavamo poštovanje i ljubav prema njihovim očevima i majkama, suprugama i potomcima i da u ovim teškim vremenima budemo uvek uz njih - rekao je Perić.

Perić je podsetio da je opština Ugljevik je učinila mnogo toga za ovu kategoriju društva po pitanju stambenog zbrinjavanja i svih drugih vidova pomoći.

-Tu smo za njih za sve što treba i tako će biti i u narednom periodu - naglasio je Perić.

Cveće su pored načelnika Perića položili i predstavnici lokalne Boračke organizacije i mesne Boračke organizacije.

Odbornik u Skupštini opštine Ugljevik Gavro Milošević, meštanin Tutnjevca, bivši pripadnik Specijalne jedinice “Mandini lavovi” rekao je da dok god postoje borci Vojske Republike Srpske njegovaće sećanje na poginule saborce i naglasio da oni nikada neće pasti u zaborav.

- Nastojimo da našim mladim pokolenjima usadimo i kroz ovakve događaje objasnimo značaj borbe srpskog naroda za slobodu i nastanak Republike Srpske koja je bila volja naroda i rekao bih Božja volja koja je ostvarena zahvaljujući jedinstvu našeg roda u najtežim trenucima - rekao je Milošević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANTISRPSKO ORGIJANJE NA EURO 2024: Meč Hrvatska - Albanija odigran u senci neviđenih skandala! (FOTO/VIDEO)