DELEGACIJA EVROPSKOG ACES-A NA JUGU SRPSKE: Trebinje sve bliži tituli sportskog grada

D.Curać

23. 06. 2024. u 17:41

POVODOM kandidature grada Trebinja za dobijanje prestižnog priznanja Evropski grad sporta 2025 u tom gradu boravi četvoročlana delegacija ACES Evropa, koja je posetila najznačajnije objekte sportske infrastrukture, pojedine sportske klubove i upoznala se sa detaljima vezanim za tradiciju i razvoj trebinjskog sporta.

ДЕЛЕГАЦИЈА ЕВРОПСКОГ АЦЕС-А  НА ЈУГУ СРПСКЕ: Требиње све ближи титули спортског града

Grad Trebinje

Početkom godine, Trebinju je odobrena kandidatura za apliciranje, a osim prestiža, dobijanje titule Evropski grad sporta može dodatno da unapredi uslove za bavljenje sportom i kapacitete nosilaca sporta i sportskih organizacija.

Predstavnik udruženja ACES Evropa Hugo Alonso iz Španije izrazio je nadu da će kandidatura Trebinja naići na podršku i da će Trebinje dobiti ovo vredno priznanje.

- Ono što sam video je da Trebinje ima odlične sportske objekte i kapacitete, sa izuzetnim timskim sportovima i neverovatnim spoljnim sportskim objektima i grad ulaže mnogo u razvoj sporta i sportske infrastrukture - rekao je Alonso.

Kada su u pitanju poredstavnici Trebinja, prve ocene delegacije unele su dosta optimizma da će taj grad dobiti još jedno vredno priznanje.

Priznanje Banjaluci i Bijeljini

ACES Evropa je udruženje sa sedištem u Briselu koje svake godine dodeljuje priznanja Svetskoj prestonici, Evropskoj prestonici, regionu, gradu, ostrvu, zajednici i gradu sporta. Od gradova iz BiH u proteklim godinama to laskavo priznanje dobili su Banjaluka 2017. i Bijeljina 2020. godine. Proglašenje će biti održano u decembru.

- Treba da budemo ponosni na sve što imamo i što smo ostvarili u sportu. Hvala i generacijama pre nas koje su pomogle da se Trebinje sportski visoko pozicionira. Ovim dobijamo međunarodno priznanje za sve naše napore koje smo uložili u razvoj sporta - rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd