U GORNJOJ TRNOVI KOD UGLJEVIKA: Parastos za heroje

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

28. 06. 2024. u 17:45

U HRAMU svete velikomučenice Marine u Gornjoj Trnovi kod Ugljevika danas je služen parastos za sedam poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz tog mesta, nakon čega je služen i pomen ispred spomen-obeležja tim herojima srpskog naroda.

У  ГОРЊОЈ ТРНОВИ КОД УГЉЕВИКА: Парастос за хероје

foto V Mitrić

Protojerej Vedran Bardak, starešina hrama, poručio je da svi Srbi treba da se ugledaju na Kosovske junake koji su svojim junaštvom spasili svoj rod.

-Poginuli junaci su dali najsvetije - svoj život, braneći svoje bližnje i veru pravoslavnu - rekao je Bardak.

Zajedno sa meštanima Gornje Trnove pomen-parastosu prisustvovao je i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je istakao da je Vidovdan simbol borbe za slobodu srpskog roda kroz sve vekove od Kosovskog boja do današnjeg dana.

- Heroji srpskog naroda život su položili i ugradili sebe u temelje Republike Srpske ali i kroz vekove od Kosovskog boja na Vidovdan do dana današnjeg Srbi su slobodari jer samo brane svoj rod, ognjišta, otadžbinu i svoju teritoriju - poručio je Perić.

Predsednik Mesne zajednice Gornja Trnova Goran Stevanović rekao je da se njeguje sećanje na sedam poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz minulog odbrambenog rata.

- Oni su u svim našim molitvama. Nikada nećemo zaboraviti niti njih niti njihovu žrtvu jer su oni stradali braneći srpski živalj i teritoriju - rekao je Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA SRBIJU NA EURO 2024 IGRAO DVOJNIK NAŠEG ASA?! Italijanska Gazeta delo sport uzdrmala tabor orlova!