VIDOVDANSKI SAJAM POD MAJEVICOM: Dela vrednih i "zlatnih" ruku (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

28. 06. 2024. u 20:02

U Ugljeviku je održan jednodnevni Sajam narodnih rukotvorina u okviru tradicionalne manifestacije "Vidovdanske svečanosti” pod pokroviteljstvom opštine Ugljevik.

ВИДОВДАНСКИ САЈАМ ПОД МАЈЕВИЦОМ: Дела вредних и златних руку (ФОТО)

foto V Mitrić

Na platou ispred Centra za kulturu "Filip Višnjić" sajam je okupio 21 izlagača koji su predstavili ručne rađene narodne nošnje, vezove, kozmetiku, predmete rađene dekupaž tehnikom, proizvode od meda i kolače.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić tradicionalno je otvorio ovu manifestaciju za koju je rekao da čuva tradiciju, kulturu i običaje srpskog naroda. Perić je izrazio zadovoljstvo jer se ovaj sajam održava na Vidovdan koji je simbol neprolaznih vrednosti.

-Treba da budemo zahvalni našim majkama, bakama, prabakama, suprugama na svemu onome što su činile i što čine njihove zlatne i vredne ruke proizvodeći i materijalna dobra koja su izuzetno značajna za svaku porodicu i društvo - rekao je Perić i zahvalio organizatorima na besprekornoj organizaciji.

Organizatori sajma su Crkvena pravoslavna opština Ugljevik, Kolo srpskih sestara “Sveta Marija Magdalina”, Boračka organizacija Ugljevik, opštinska Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, Centar za kulturu “Filip Višnjić”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA JE NEĆU ZABORAVITI: Pevač doživeo veliku tragediju - bivša devojka mu je preminula na njegovom nastupu