DRUGI UPISNI ROK U SREDNJE ŠKOLE: U Trebinju još ima slobodnih mesta

D.Curać

08. 07. 2024. u 06:15

ZA buduće srednjoškolce koji se u junskom roku nisu upisali u srednju školu, širom Srpske počeo je novi upisni rok, koji traje do 12 jula. Kada je u pitanju Trebinje, tu je ostalo još šest slobodnih mesta.

ДРУГИ УПИСНИ РОК У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ: У Требињу још има слободних места

D. Curać

U Gimnaziji "Jovan Dučić" popunjena su sva odeljenja u četiri razreda opšteg smera.

- Nemamo slobodnih mesta za julski upisnik rok - rekao je Mišo Pešić, direktor Gimnazije.

Najviše slobodnih mesta ima u trebinjskoj Tehničkoj školi, u kojoj očekuju dozvolu nadležnog ministarstva za još jedno odeljenje.

- Za zanimanje mehaničar slobodna su četiri mesta. Ima dosta interesovanja za upis na smer tehničar logistike i špedicije, dosta učenika je ispod crte, pa se nadam da će nam ministarstvo obezbediti upis još jednog odeljenja traženog zanimanja - istakao je Nebojša Bovan, direktor ove škole.

Otvoreni novi smerovi

SVRŠENI osnovci, osim novog smera arhitektonski tehničar, u Tehničkoj školi imali su priliku da biraju i četvorogodišnje školovanje u smerovima: tehničar informacionih tehnologija, računarstva i programiranja, kao i tehničar logistike i špedicije. U novoj školskoj godini u Centru srednjih škola otvoren je novi smer ugostiteljski tehničar.

Upisano je i jedno odeljenje u kojem će se tri godine obučavati vozači motornih vozila i mehaničari, što su deficitarna zanimanja, a u ovoj školi od naredne školske godine biće i simulatori za obuku budućih vozača.

U Centru srednjih škola u Trebinju u julskom upisnom roku mesta ima za još dva učenika.

- Radi se o dva slobodna mesta za zanimanje konobar, jer su u našoj obrazovnoj ustanovi još u junu popunjena skoro sva predviđena mesta za novu školsku 2024/25. godinu - naglasila je direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove Neđeljka Neška Ilijić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?