STIGAO BRUTALAN ODGOVOR KOMŠIĆU: Nacistička? Mudžahedinska? Hrvatska? Koja, ako ne srpska?

Tanjug

07. 07. 2024. u 16:00

PREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da ne zna koja bi druga vojska trebalo da se pojavi na parastosima i komemoracijama na Kozari i u Bratuncu, ako ne srpska.

СТИГАО БРУТАЛАН ОДГОВОР КОМШИЋУ: Нацистичка? Муџахединска? Хрватска? Која, ако не српска?

Foto: Printskrin/ilustracija

- Nacistička? Mudžahedinska? Hrvatska? Koja ako ne srpska? Iz Srbije ili Republike Srpske manje je važno. Znamo ko su tu žrtve, a ko zločinci - napisao je Stevandić na društvenoj mreži Iks gde je postavio i fotografije naslova sarajevskih portala povodom današnjeg defilea pitomaca Vojne akademije u Beogradu ulicama Prijedora.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je danas da mora odmah da se utvrdi ko je dozvolio da Vojska Srbije uđe na teritoriju BiH, nakon što su pripadnici Vojske Srbije učestvovali u defileu u Prijedoru povodom obeležavanja godišnjice bitke na Kozari.

Pitomci Vojne akademije u Beogradu prodefilovali su jutros ulicama Prijedora uoči obeležavanja 82-godišnjice bitke na Kozari.

Tridesetak kadeta i dvadesetak starešina ovog nastavnog centra defilovalo je od hotela "Prijedor" glavnim gradskim šetalištem do Pozorišta Prijedor. Na Mrakovici je danas, u zajedničkoj organizaciji vlada Republike Srpske i Srbije, obeležena 82-godišnjica bitke na Kozari koja je simbol stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša u Drugom svetskom ratu.

Tokom ove bitke ubijeno je oko 40.000 civila, dok je 68.000 odvedeno u logore, među kojima više od 23.000 dece. U Bratuncu su u subotu obeležene 32 godine od stradanja Srba u srednjem Podrinju i Birču, a parastos za 3.267 srpskih žrtava služio je Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ATENTAT NA DONALDA TRAMPA - SVI DETALJI: FBI saopštio da se napad se tretira kao potencijalni teroristički čin (FOTO/VIDEO)