REDUKCIJA VODE U BANJALUCI: Velike vrućine napravile problem u gradu na Vrbasu

S. MIŠLjENOVIĆ

15. 07. 2024. u 06:15

VELIKE vrućine i pojačana potrošnja vode dovelo je do čestih redukcija vode na širem području Banjaluke. Najgore prolaze meštani naselja Dragočaj, Manjače i Piskavice.

РЕДУКЦИЈА ВОДЕ У БАЊАЛУЦИ: Велике врућине направиле проблем у граду на Врбасу

D.N.

roblem koji se pojavio ove godine sa nestašicom vode vezuje se i za stotine privatnih bazena koji su napravljeni u Banjaluci i velikim brojem autopraona gde se voda konstantno troši po celi dan.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uverava građane Banjaluke da je u 54 mesne zajednice vodosnabdevanje uredno.

On kaže da je voda obezbeđena za visinske zone Dragočaja, Gradinu i za Ramiće ali i Piskavicu, Veriće i Potkozarje.

Trenutno vodosnabdevanje Banjaluke prikazao je i na mapi grada.

Pet dana suve slavine

MEŠTANI banjalučkog naselja Dragočaj bili su pet dana bez vode. Kažu da je stanje neizdrživo jer su temperature preko 40 stepeni, pa su organizovali i proteste.

- Ni kap vode nemamo, voda je došla samo na dva sata na dan protesta ali je pritisak bio toliko slab da nam ni to ništa nije značilo, jer na primer nismo mogli oprati ni veš - kazala je jedna meštanka ovog naselja.

- Na mapi su plavom bojom označena područja u kojima je vodosnabdevanje redovno, zelenom bojom su sve mesne zajednice u kojima smo izgradnjom vodovodne mreže i rezervoara obezbedili redovno vodosnabdevanje, što nije bio slučaj ranijih godina, a u vremenu pred nama rešićemo preostala žarišta i samim tim učiniti da do ovih problema koje imamo danas, više ne dolazi - objasnio je on.

Napomenuo je da će se ove godine raditi projekat za proširenje vodovodnog sistema Tunjice 1 i Tunjice 2.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE PROKLETA JE AMERIKA: NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)