VENTILATORI NAJTRAŽENIJA ROBA U BANJALUCI: Građani okupirali prodavnice, ali uređaja nema

S. MIŠLjENOVIĆ

22. 07. 2024. u 06:45

KAKO su temperature proteklih dana prelazile 40 stepeni Celzijusa, tako su Banjalučani okupirali prodavnice u potrazi za ventilatorima. Ali, dočekao ih je hladan tuš u prodavnicama, jer ventilatora prosto nema.

ВЕНТИЛАТОРИ НАЈТРАЖЕНИЈА РОБА У БАЊАЛУЦИ: Грађани окупирали продавнице, али уређаја нема

Foto Shutterstock

Sve što je bilo izloženo i u skladištima prodato je i čeka se nova roba, kažu trgovci.

- Da imamo 1.000 ventilatora sve bi prodali za dan. Ljudi ne pitaju za cenu. Dolaze i po nekoliko puta u radnju i pitaju kad stižu. Prave se sipskovi. Prodali smo male ventilatore koji su od 20 do 40 maraka, a otišli su i oni veći koji koštaju 80 KM - pričaju trgovci.

Kažu da svake godine imaju neku navalu građana na ventilatore kada počnu vrućine, ali nikada se nije desilo da se u par dana ostane bez robe zbog velike potražnje.

Banjalučani koje su "Novosti" zatekli u prodavnicama kažu da, nažalost, nisu na vreme postavili veće klima-uređaje pa sad moraju da se spasavaju sa ventilatorima.

Oprez sa upotrebom klima

I DOK građani pokušavaju na sve načine da se rashlade, lekari upozoravaju da nestručno rukovanje klimom može imati posledice po zdravlje. "Presekla me klima", "uhvatilo me u leđima" sa tim tegobama javljaju se pacijenti u ambulante.

- Klima-uređaj može dovesti do grča mišića, negde i do dehidratacije. Ne bi trebalo klimu direktno usmeriti na određene delove tela - kaže Brankica Miljanović, specijalista porodične medicine u Domu zdravlja Banjaluka.

- Pokušala sam da pronađem majstore da mi odmah ugrade klima-uređaj, ali problem je što se čeka po 15 dana. Tako mi je ostalo samo da kupim neki ventilator za prvu pomoć. Obišla sam pet radnji i nisam ga našla - kaže Banjalučanka Jasna V.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija