BEBA - ŽRTVA TRGOVINE LJUDIMA? Istraga oko nestalog novorođenčeta iz Foče, vlasnica klinike ”pala” na poligrafu

S. MIŠLjENOVIĆ

17. 07. 2024. u 06:15

VLASNICA jedne privatne klinike iz Federacije BiH "pala" je na poligrafskom ispitivanju kada su je istražitelji pitali o porođaju žene iz Foče, čija je beba misteriozno nestala pre pet meseci.

БЕБА - ЖРТВА ТРГОВИНЕ ЉУДИМА? Истрага око несталог новорођенчета из Фоче, власница клинике ”пала” на полиграфу

Foto: Piksabej

Na osnovu toga, ali i drugih informacija do kojih se došlo, veruje se da je žena iz Foče porođena u toj klinici, tvrdi izvor blizak istrazi.

- Tokom trudnoće Fočanka nijedan pregled nije obavila u Univerzitetskoj bolnici u Foči, već je trudnoću vodila po privatnim klinikama. Sumnja se da su porod obavili stručni ljudi u privatnoj klinici, a ne u stanu kako je to porodilja tvrdila. Upravo je ta klinika u fokusu dalje istrage i naložena su brojna veštačenja kako bi se to i potvrdilo - rekao je naš izvor.

Kao što je ATV objavila, za muškim novorođenčetom se traga od februara i zasada nije poznato da li je beba mrtva ili je, kako se sumnja, bila žrtva trgovine decom. Ni za jedan ishod ne postoje čvrsti dokazi, već samo indicije koje su predmet detaljne istrage. Nepobitno je utvrđeno da je Fočanka rodila u februaru, što je potvrđeno lekarskim nalazom, ali o bebi nema ni traga ni glasa.

Podsetimo, Fočanka je trudnoću i porođaj krila od porodice jer je, kako se sumnja, otac deteta njen ljubavnik, a ne suprug. U izjavi je tvrdila da se porodila sama, bez lekarske pomoći. Ispričala je da je beba kasnije pomodrela i prestala da diše. Tvrdila je da je pokušavala da je vrati u život, ali da nije uspela i da je beba preminula. Telo je, kako je izjavila, bacila u reku Drinu. Međutim, telo nije pronađeno. Nisu otkriveni ni dokazi koji potvrđuju takav epilog.

Policija otvorila predmet

MIRNA Miljanović, načelnik Odeljenja za odnose s javnošću MUP RS, potvrdila je da postoji otvoren predmet u vezi sa nestankom novorođenčeta.

- Policija ima otvoren predmet u vezi sa jednom ženskom osobom, za koju je utvrđeno da se porodila, ali deteta nema. Zbog zaštite istrage više informacija ne možemo iznositi u javnost - rekla je Miljanovićeva.

Majka je više puta ispitivana i u iskazima su se pojavljivale nedoslednosti. To se odnosilo na datum poroda, menjanje lokacija na kojoj je navodno bacila telo bebe...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)