JOKIĆ, IPAK, ZAMENIO SAVIĆA U DIREKTORSKOJ FOTELJI: Sukob SNSD I DEMOSA kulminirao u DEPOTU

S. MIŠLjENOVIĆ

18. 07. 2024. u 05:00

ŽELjKO Savić, smenjeni direktor JP "Depot" (Regionalna deponija Banjaluka), pokušao je da spreči novoimenovanom direktoru Ratku Jokiću da preuzme funkciju tog javnog preduzeća u Banjaluci. Zbog svega toga je intervenisala i policija.

ЈОКИЋ, ИПАК, ЗАМЕНИО САВИЋА У ДИРЕКТОРСКОЈ ФОТЕЉИ: Сукоб СНСД И ДЕМОСА кулминирао у ДЕПОТУ

Foto A.Čavić

Ipak, na kraju Jokić, koji je kadar SPS, preuzeo je direktorsku funkciju, ali Savić je poručio da se radi o nelegalnoj smeni.

Inače, Savić je kadar DEMOSA, a već duže vreme ova partija ima loše odnose sa svojim koalicionim partnerom SNSD. Okidač za sukob te dve partije bila je smena kadra DEMOSA sa čela "Autoputeva RS", pa je zatim usledio njihov odgovor gde su izašli sa svojim kandidatom za načelnika Pala i odbili da podrže kandidata SNSD.

Željko Savić je rekao da se radi o nelegalnoj smeni iz razloga što je on na mandatu četiri godine.

- Nadzorni odbor ne može da izvrši smenu bez ikakvih razloga. Mora imati opravdane razloge. Kada sam ih pitao za razloge, verujte nisu ni glasali zvanično, odnosno nisu formalno digli ruku, nego su odlučili dogovorom - kaže Savić.

Zatražena hitna sednica

GENERALNI sekretar DEMOS Boran Bosančić zatražio je hitnu sednicu Predsedništva te partije s jednom temom - aktuelna situacija u Banjaluci, nakon što je došlo do smene direktora "Depota" koji je kadar te stranke.

Predsednik Nadzornog odbora JP "Depot" Zoran Savić rekao je da je odbor doneo odluku kojom se smenjuje dosadašnji direktor tog preduzeća Željko Savić i imenovao novog vršioca dužnosti direktora preduzeća Ratka Jokića, i istakao da Nadzorni odbor po zakonu nije dužan da obrazloži tu odluku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!