EVROPSKA DELEGACIJA ZAKASNILA 25 GODINA U BRATUNAC: Oštra reagovanja iz Srpske na potez predstavnika EU

S. MIŠLjENOVIĆ

17. 07. 2024. u 22:07

DELEGACIJA Evropske unije trebalo je da bude u Bratuncu još pre 25 godina a ne sada, poručio je predsednik RS Milorad Dodik, nakon što je direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić poručio Delegaciji EU u BiH da će "pakleno platiti" za to što su njihovi predstavnici na groblju u Bratuncu odali počast ubijenim srpskim civilima.

ЕВРОПСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ЗАКАСНИЛА 25 ГОДИНА У БРАТУНАЦ: Оштра реаговања из Српске на потез представника ЕУ

delegacija eu u bih u Bratuncu foto delegacija eu

- Sada ja treba da budem njima zahvalan zato što su došli gotovo krijući. Gde ste bili kada smo mi bili tamo i zvanično obeležavali taj događaj. Mogli ste ići u Potočare, ali ste Bratunac zaobišli - rekao je Dodik.

Dodik je još jednom ponovio da Zapad ne poštuje srpske žrtve.

- Ako je to pojedinačni čin nekih ljudi koji su samovoljno otišli u Bratunac, ja sam im zahvalan - dodao je Dodik.

On je još jednom ponovio da poštuje svaku bol i onoga koji je izgubio dete u ratu, bez obzira na kojoj strani.

"Majke Srebrenice" napale delegaciju

UDRUŽENjE "Majke Srebrenice" i još nekoliko bošnjačkih udruženja napali su predstavnike EU, jer je evropska delegacija prvi put položila vence srpskim žrtvama u Bratuncu.

- Nije isto doći odati poštu žrtvama genocida, a zatim odati poštu onima koji su počinili genocid. Nije i ne može biti. Vaš odnos prema žrtvama genocida je krajnje licemeran i uvredljiv - naveli su u pismu.

- "Majke Srebrenice" su isključivo politička organizacija, jer i oni su napadali Delegaciju EU. Oni misle da je njihova bol iznad boli bilo koga drugoga. Žao mi je zbog svega, ali ako su one ušle u sferu politike, onda je to moje polje i imam pravo da im odgovorim - dodao je Dodik.

Poruka direktora MC u Potočarima Suljagića Delegaciji EU u BiH da će "pakleno platiti" zato što su na groblju u Bratuncu odali počast ubijenim srpskim civilima je prilično bolesna i predstavlja pretnju po nečiji život, izjavila je srpski član PBiH Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je upitala koliko neko treba da bude bolestan da tako zapreti drugome?

- Problem sa bošnjačkim predstavnicima jeste u tome što oni kao ptice navale na nekoga i iskljucaju ga. Stranci su im dopustili da to rade. Ovo je ozbiljna pretnja i bilo bi mi vrlo čudno da se ovo pravosuđe zainteresovalo za ovakvu pretnju - rekla je Cvijanovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev